Smejalne gube, kaj storiti, ko kreme ne pomagajo več

Nazolabialne gube na licih imenujemo tudi “smejalne gube”, a nič smešnega ni, ko navpične gube na obrazu ostanejo tudi, ko niste nasmejani. Čeprav menimo, da je ženska najlepša, ko žari od znotraj in se smeji, razumemo, da vas morda skrbi, da se koža na vaših licih začne nagubati kot zavese, ko se nasmehnete. To nikakor ne bi smel biti razlog, da se nehate smejati, in tukaj je razlog: mimične gube na licih so znak povešene kože in/ali izgube volumna, ne smeha.

Nastanek nasmeha se pojavi, ko se zunanja plast kože stanjša, pa tudi zaradi zmanjšane proizvodnje kolagena in elastina v globljih plasteh kože. Izguba volumna kože je seveda normalen proces staranja, pospeši ga lahko kajenje ali nezaščiteno in malomarno sončenje. Krivec je lahko tudi genetika.

Kako se znebiti smejalnih gub

Ko gre za gubice nasmeha, so na voljo različni tretmaji. Ali bo neinvazivni postopek, kot je preplastitev kože, stimulacija kolagena ali vbrizgavanje polnila, ali invazivni kirurški poseg, kot je lifting obraza, deloval pri zmanjšanju gub, je odvisno od tega, kako sproščena je vaša koža. Preden se posvetujete s estetikom, ugotovite, katere možnosti so vam na voljo.

Polnila

Polnila s hialuronsko kislino so med najboljšimi izbirami, če se želite hitro in neboleče znebiti nasmeha. Rezultat je viden takoj, običajno pa traja več mesecev. In če z rezultatom niste zadovoljni, ga lahko razveljavite.

Botoks

Injekcije botulinskega toksina delujejo tako, da oslabijo mišice na določenem območju, zaradi česar so gube manj opazne, vendar ni učinkovito za zdravljenje gub ob straneh ust. Rezultat lahko opazite nekaj dni po prvi injekciji. Čas okrevanja je razmeroma kratek in po 24 urah bi morali biti sposobni nadaljevati svoje običajne dejavnosti. Če želite ohraniti želeni videz, se boste morali vsake tri mesece dogovoriti za nov termin.

Laser

Laserski tretmaji odstranijo površinsko plast kožnih celic. Z odkrivanjem spodnje plasti nove kože ublažijo hiperpigmentacijo in gube. Oteklina in rdečina sta pogosta stranska učinka, običajno izzvenita po nekaj dneh ali največ treh tednih. Glede na globino gub boste verjetno potrebovali še en tretma, po novo dozo lepote boste morali čez nekaj mesecev.

Microneedling

S staranjem koža izgublja kolagen in s tem elastičnost, zdravljenje z mikroiglicami pa poveča naravno proizvodnjo kolagena v vaši koži. Tako lahko zapolni neželene nazolabialne gube. Želeni rezultat lahko pričakujete po treh do šestih tretmajih, v devetih mesecih.

Operacija

Operacija ali lifting obraza sta lahko možnost, če želite pomembnejše rezultate, ki trajajo dlje. S tem tretmajem se lahko v enem postopku znebite gub okoli ust. Toda poleg tega, da je med najdražjimi možnostmi, se kirurški lifting obraza najdlje celi. Za okrevanje boste morda potrebovali približno tri mesece.

Portal24 Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja