Ta znamenja se obožujejo in komaj čakajo na komplimente

Vsi ljudje radi sprejemamo komplimente. Narcizem pa je resna osebnostna motnja, ki ni odvisna samo od znamenja horoskopa. Ljudje z narcistično osebnostno motnjo imajo pretirano samospoštovanje, nezmožnost vživljanja v druge in so preobremenjeni z lastnim uspehom in lepoto.

Narcisizem je še posebej izrazit pri pripadnikih nekaterih astroloških znamenj. Levi so na primer vedno v središču pozornosti in obožujejo komplimente, ne glede na to, ali se nanašajo na njihovo osebnost ali videz. Prav tako lahko dvojčki in vodnarji dajo prednost svojim lastnim ciljem in potrebam, zaradi česar lahko v nekaterih situacijah postanejo narcisi.

Če želite pri nekom prepoznati narcisizem, ste lahko pozorni na ključne znake te motnje.

1. Zaskrbljenost nad samim seboj: Če nekdo naredi vse, da bi izstopal in se osredotočil na svoje potrebe, namesto da bi se ukvarjal z drugimi, je to lahko znak narcizma.

2. Pomanjkanje empatije: Narcisi se ne ukvarjajo z občutki in potrebami drugih. Če nekdo ne izraža sočutja in se ne zanima za vaše težave, je to lahko znak narcizma.

3. Odpor do kritike: Narcisi zelo zlahka zavrnejo kritiko, namesto da bi razmislili o svojih napakah. Če oseba ne prenese kritike, je to lahko znak narcizma.

4. Manipulacija: Narcisi so zelo spretni pri manipuliranju z drugimi, da bi dobili, kar hočejo. Če je oseba, ki jo poznate, nagnjena k manipuliranju s situacijami ali ljudmi okoli sebe, morda trpi za narcistično osebnostno motnjo.

5. Občutek večvrednosti: Narcisi verjamejo, da so boljši od drugih in si zaslužijo posebno pozornost. Če ima nekdo velik občutek večvrednosti in verjame, da je nad drugimi, lahko to kaže na narcizem.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja