Tiramisu z jagodami in kokosom

Kombinacija mascarpone sira, biskvita in kave zagotovo takoj spomni na eno najbolj znanih sladic – tiramisu. Tokrat vam ponujamo drugačno, bolj svežo različico z dodatkom jagod in kokosa. Priprava sladice vam bo vzela zgolj pol ure in ravno toliko sladica potrebuje za počivanje v hladilniku. Iz navedenih količin boste dobili osem porcij.

Kaj potrebujete:

  • 50 g naribanega kokosa
  • 500 g jagod
  • 50 ml pomarančnega soka
  • 50 ml kokosovega mleka
  • 500 g mascarpone sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica limoninega soka
  • 50 g bele čokolade
  • 130 ml sladke smetane
  • 150 g piškotov

Postopek priprave:

Kokos pražite na majhnem ognju brez maščobe, ob pogostem mešanju, dokler ne postane zlato rjave barve. 

Jagode operite, odstranite zeleni del in pustite, da se posušijo, medtem naribajte belo čokolado. 

100 g jagod dajte v manjšo skledo injih  prelijte s pomarančnim sokom in kokosovim mlekom. S paličnim mešalnikom jagode pretlačite jagode, da dobite homogeno zmes 

V srednje veliko skledo dajte mascarpone sir, sladkor v prahu in limonin sok ter sestavine zmešajte z mešalnikom. 

V posebni skledi smetano zmešajte v trdo stepeno smetano in jo nežno vmešajte v mascarponejevo zmes. 

Primešajte naribano čokolado in 30 g praženega kokosa. 

350 g jagod narežite na majhne koščke in jih prav tako vmešajte v kremo. 

Piškote položite na dno pravokotnega pekača in jih prekrijemo s polovico jagodnega pireja. Enakomerno namažite polovico kreme, nato ponovno razporedite plast piškotov. Prelijte s preostankom jagodnega pireja in pokrijte s preostalo smetano. 

Pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za 3 ure. 

Preostale jagode prerežite na pol in jih razporedite po ohlajeni kremi ter potresite s preostankom kokosovih lističev.

Narežite in postrezite.

Dober tek!

Foto: Freepick

Dodaj odgovor