Vam je slabo, če preskočite zajtrk? Imamo odgovor!

Sledite novemu dietnemu trendu ali pa zajtrk preskočite zato, ker imate preveč dela? Ne glede na razlog, zakaj preskakujete obroke, ima lahko to za vaše zdravje velike posledice. Vsak sistem v našem telesu se napaja s hrano. Preskakovanje obrokov ali post lahko zato povzroči nekatere težave. Ena najpogostejših težav je nelagodje. Mnogi ljudje, če preskočijo zajtrk občutijo tudi slabost.

Preskakovanje zajtrka lahko na naše telo in počutje slabo vpliva iz več razlogov:

Pomanjkanje energije: Zajtrk je prvi obrok po nočnem spanju, in nam zagotovi potrebno energijo za začetek dneva. Preskakovanje zajtrka lahko povzroči pomanjkanje energije, kar lahko vpliva na našo sposobnost koncentracije, učinkovitost in splošno počutje.

Zmanjšano ravnotežje sladkorja v krvi: Po nočnem spanju so naše ravni sladkorja v krvi običajno nizke. Zajtrk nam pomaga dvigniti te ravni, kar nam omogoča stabilen vir energije čez dan. Preskakovanje zajtrka lahko povzroči znižanje ravnotežja sladkorja v krvi, kar lahko povzroči nihanje razpoloženja, omotico, razdražljivost in utrujenost.

Povečan občutek lakote: Če preskočimo zajtrk, se lahko poveča občutek lakote, kar lahko privede do prenajedanja ali izbere manj zdrave hrane kasneje čez dan. To lahko vpliva na našo prehrano in lahko poveča tveganje za povečanje telesne mase.

Zmanjšana presnova: Preskakovanje zajtrka lahko vpliva na presnovo našega telesa. Naš metabolizem se prilagodi našim prehranjevalnim navadam, in če preskočimo zajtrk, se lahko presnova upočasni, kar lahko vpliva na našo sposobnost za kurjenje kalorij.

Torej… tudi, če ste pozni, privoščite si zalogaj ali dva, poskrbite zase.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Če želite shujšati, morate jajcem za zajtrk dodati to hrano!

Veliko dietetikov se strinja, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, jajca pa so ena najbolj zdravih živil in bi jih morali izbrati za najboljši začetek dneva. 

Pojasnjujejo, da so jajca bogata z beljakovinami, ki niso le odlične za naše zdravje, ampak prispevajo tudi k hujšanju… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja