Vsakodnevni napaki pri ličenju, zaradi katerih ste videti starejši

Pri ličenju se moramo, glede na starost, izogibati nekaterim napakam. Ličila imajo ogromno moč. Lahko prekrije akne in brazgotine, poudarijo vaše najboljše lastnosti in vam pomagajo pokazati svojo osebnost in stil. Vendar vam lahko ličila, ob nepravilni uporabi, tudi nenamerno dodajo leta, česar si nikakor ne želite.

Ugotovite, kateri dve vsakodnevni napaki pri ličenju naredi večina žensk in kako ju preprečiti, da boste vedno ustvarili svež in svetel make-up videz.

Napake pri ličenju, zaradi katerih ste videti starejši

Napaka št. 1: Uporaba podlage z napačno teksturo in formulo

S staranjem vaša koža izgublja elastičnost in proizvaja manj maščobe. To pomeni, da lahko uporaba podlage z mat učinkom ali gosto, težko teksturo pritegne več pozornosti na gube. Povzroči tudi neželen učinek luščenja kože.

Da bi se temu izognili, če imate suho ali zrelo kožo z linijami in gubami, vam bodo najbolj ustrezale super vlažilne tekoče podlage s tekočimi teksturami. Takšne formule, pogosto bogate s pomlajevalnimi antioksidanti, hidrirajo kožo skozi ves dan in se ne “zapičijo” v gube.

Če menite, da formula pudra ustreza vašemu tipu kože, a ne veste, v čem je težava, preverite še ostale pogoste napake. Nekatere izmed njih so nepravilna priprava kože ali morda prevelika količina nanešenega izdelka. Zaradi teh nepravilnosti lahko puder na obrazu ustvari madeže.

Napaka št. 2: Preveč rdečila

Da bi dale svojemu obrazu svež in spočit videz, ženske pogosto pretiravajo s količino rdečila. V tem primeru lahko dobite nenaraven učinek klovna. Če želite nanesti zmerno količino, je najbolje, da rdečilo nanašate z rahlimi, krožnimi gibi in s širokim, gostim čopičem. Še bolj pomembno pa je, kot svetujejo vizažisti, da pred nanosom ličil s čopiča otresemo oziroma odpihamo odvečni izdelek.

Seveda pazite, da izberete odtenek rdečila, ki bo ustrezal vaši polti.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja