7 čudežnih kuhinjskih sestavin za lajšanje bolečin

Zagotovo se sprašujete, katera od sestavin bi lahko bila v vaši kuhinji tako učinkovita, da bi lahko lajšala tudi bolečino. Pa poglejmo!

1. Ingver

Ingver eno njenih najljubših naravnih zdravil za lajšanje bolečin. Deluje kot protivnetno sredstvo, ki pomaga zmanjšati splošno vnetje v telesu in s tem lajša bolečine.

Ingver zdravi tudi slabost in potovalno slabost, krepi imunski sistem in spodbuja rast celic. Uporabljali so ga tudi pri zobobolih in bolečinah v sklepih. Kar zadeva zdravje črevesja, pomaga pri gibljivosti in zaprtju ter tako pomaga pri lajšanju bolečin.

Prav tako blokira serotoninske receptorje v črevesju in pomirja prebavni trakt.

2. Kurkuma

Kurkuma je dobro znana kot zdravilo za različne zdravstvene težave. Glavna sestavina kurkume je kurkuma, ki ima lastnosti lajšanja bolečin. Ker je protivnetno živilo, pomaga pri zdravljenju revmatoidnega artritisa, pooperativnega vnetja, Crohnove bolezni, ulceroznega kolitisa, sindroma razdražljivega črevesa in želodčnih razjed. 

Kurkuma pomaga tudi pri krepitvi delovanja jeter in zniževanju holesterola.

3. Višnja

Ker so višnje vir fitohranil, organskih kislin in številnih karotenoidov, imajo visoko vsebnost antioksidantov, kalija, vitamina C in melatonina. 

Uživanje višenj lahko pomaga obvladati bolečino, lajša glavobole in bolečine v sklepih. Višnjev sok se uživa tudi za boljši spanec ponoči.

4. Semena kumine

Semena kumine pomagajo izboljšati prebavo in ublažijo bolečine, ki nastanejo zaradi prebavnih motenj, napihnjenosti in vetrov. Pravzaprav je čaj kumine odličen za ljudi, ki trpijo zaradi SIBO (razraščanje bakterij v tankem črevesu).

5. Olje poprove mete

Olje poprove mete je fantastično sredstvo proti bolečinam za posameznike, ki trpijo zaradi sindroma razdražljivega črevesa. Vendar pa ga lahko preskočite, če imate problem z refluksom kisline.

6. Origanovo olje

Origanovo olje je protimikrobno sredstvo. Je neverjeten dodatek, ki deluje pri prebavnih težavah in s tem lajša bolečine, ki nastanejo zaradi napihnjenosti, krčev in želodčnih težav. Spodbuja rast koristnih bakterij in odvrača od potencialno škodljivih sevov.

7. Eterično olje sivke

Eterično olje sivke pomaga ublažiti bolečino po naravni poti. Ljudje uporabljajo olje sivke za lajšanje bolečin, boljši spanec in lajšanje simptomov tesnobe. Vdihavanje eteričnega olja sivke pomaga tudi pri lajšanju bolečin, ki so povezane z migrenskimi glavoboli.

Vse omenjene sestavine so naravne. Če je bolečina kronična in traja dlje časa, se lahko posvetujete z zdravstvenim strokovnjakom in jemljete predpisana zdravila za lajšanje bolečine.

Vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja