Bi si morali po vsakem pitju kave izpirati usta?

Poživljajoča aroma in bogat okus sveže pripravljene skodelice jutranje kave pospeši naš dan, spodbuja našo produktivnost in prinaša občutek veselja. Toda pojavi se pereče vprašanje: ali bi si morali po srkanju jutranjega zvarka splakniti usta?

Odgovor je očitno: “Da!”

Čeprav je kava nedvomno okusna, ima rahlo kislo naravo, ki lahko poškoduje ali obarva zobe. Ta kislost lahko oslabi sklenino, zaradi česar so naši biserni belci bolj dovzetni za obarvanje. Izpiranje ust po pitju kave lahko pomaga ohranjati dobro ustno nego.

Če pogosto pijete kavo in ste tudi nekdo, ki mu je mar za sijaj svojega nasmeha, lahko izpiranje ust po pitju kislih pijač (kot so kava, soda, nekateri sadni sokovi in ​​gazirana voda) pomaga ohraniti vaše zobe zdrave in sijoče .

Lahko se odločite tudi za hladno kuhano kavo namesto vroče kuhane kave. Tako lahko zjutraj dvignete energijo, ki zmanjša nevarnost madežev na zobeh. Običajno je hladna kava manj kisla, kot vroča kava zaradi postopka kuhanja, kar je lahko boljše za vaše ustno zdravje.

Druga možnost je, da uživate pijačo z nižjo kislostjo, kot je kava z nizko kislostjo, več smetane v jutranji skodelici kave ali pa se zjutraj držite navadne vode.  Ne glede na to, kaj izberete, se prepričajte, da na tej poti podpirate svojo zobozdravstveno oskrbo.

vir Foto: Pexels Princesa      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja