Jutranje navade, ki lahko pomagajo odstraniti trebušno maščobo in pomagajo shujšati

Jutranje navade so pomembne iz več različnih razlogov, strokovnjaki pa trdijo, da nekatere pomagajo tudi pri hujšanju in vzdrževanju telesne teže. Registrirana dietetičarka Lisa Young je odkrila pet navad, s katerimi se boste znebili trebušne maščobe in izgubili neželene kilograme, pri čemer ne vključujejo strogih diet ali potenja v telovadnici.

Popijte kozarec vode

Številne študije razkrivajo, da lahko povečanje količine vode, ki jo spijete vsak dan, pospeši izgubo teže. Na primer, glede na študijo, katere rezultati so bili objavljeni v Journal of Clinical and Diagnostic Research, so udeleženci, ki so popili približno dve skodelici vode 30 minut pred zajtrkom, kosilom in večerjo, izgubili težo in doživeli zmanjšanje indeksa telesne mase (ITM). Young pravi, da je najbolje popiti kozarec vode na prazen želodec.

“Ko se zjutraj zbudiš, si lahko dehidriran, zato je hidracija s kozarcem vode odlična ideja. Morda tudi misliš, da si lačen, a si pravzaprav le žejen,” pojasnjuje.

Za zajtrk jejte živila, bogata z beljakovinami

Če začnete jutro z zajtrkom, bogatim z beljakovinami, kot so jajca, jogurt ali maslo iz oreščkov, boste dlje časa siti. Poleg tega bo pomagal stabilizirati krvni sladkor, Young trdi, da je to ultimativni recept za topljenje maščob in uspešno hujšanje.

Ne pozabite na sadje

Poleg beljakovin je sadje odlično živilo, ki ga lahko dodate svoji jutranji rutini, saj je bogato z antioksidanti in vlakninami. Young pravi, da boste z uživanjem sadja za zajtrk svojemu obroku dodali hranila brez nepotrebnih kalorij in tako spodbudili hujšanje.

“Osebno rada dodam jagode svojemu jogurtu ali narežem sveža jabolka v ovseno kašo,” pravi. “Poleg tega se zdravo hujšanje osredotoča na to, kaj dodati jutranjemu obroku, ne kaj vzeti.”

Jejte cela zrna

Če mislite, da so vsi ogljikovi hidrati slabi, pomislite še enkrat. Še zadnji jutranji navdih za vašo dieto vključuje dodajanje celih zrn vašemu zajtrku.

“Polnozrnata žita, kot so ovseni kosmiči ali polnozrnat kruh, vsebujejo vlaknine in hranila, pomagajo pa tudi, da ostanete siti čez dan. Ogljikovih hidratov se vam ni treba bati, saj pomagajo pri prebavi in ​​s tem pospešijo hujšanje,” poudarja Young.

Pojdite na sprehod

Kot pojasnjuje Young, je jutranja telovadba neverjetna in zelo pametna navada, v katero se lahko uveljavite, če želite shujšati in začeti dan na najboljši možni način.

“Jutranji sprehod je odličen za vaše telo, pa tudi za vaš um. Hujšanje s hojo je odličen dodatek k načrtu zdrave prehrane. Hoja kot aktivnost namreč kuri kalorije, pomaga ohranjati močne kosti in je odlična za vaše razpoloženje,” dodaja.

vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja