Kolikokrat lahko uporabite umetne trepalnice, preden jih zavržete?

Nevarnosti umetnih trepalnic

Če radi poudarite svoje oči, potem verjetno občasno uporabljate umetne trepalnice. Morda ste strokovnjakinja, ki vsak dan rada nosi svoje umetne trepalnice za dozo glamurja. Vsekakor pa je za preprečitev morebitne okužbe oči pomembno vedeti, kolikokrat lahko ponovno nosite katero vrsto umetnih trepalnic.

Neprijeten položaj okužb oči lahko povzročijo bakterije, ki se naberejo na trepalnicah. Bakterije se lahko pojavijo tudi na lepilu, ki ste ga uporabili. Težava lahko nastane, če po odstranitvi umetnih trepalnic, pravilno ne očistite svojih naravnih trepalnic in vek. Previdno je treba postopati, če uporabite par, ki ga je nosil že nekdo drug. Seveda lahko večkratna uporaba istih trepalnic privede tudi do zdravstvenih težav, ki bi se jim zagotovo raje izognili.

Torej, kaj morate storiti? Preberite, če želite izvedeti, kolikokrat lahko nosite posamezne vrste umetnih trepalnic, ne da bi tvegali okužbo oči.

Rok uporabnosti umetnih trepalnic

Vse trepalnice nimajo enake življenjske dobe

Verjetno se sprašujete, kolikokrat lahko uporabite umetne trepalnice, preden jih “upokojite”. Skratka, vse umetne trepalnice je treba zamenjati, kolikokrat pa jih je mogoče ponovno uporabiti, je odvisno od vrste, ki jo raje nosite.

Umetne trepalnice lahko ponovno uporabite v enem kosu (na isti osebi), če jih po uporabi očistite z milom, vodo in alkoholom, t.j. razkužilo. Ko gre za delne trepalnice, jih je glede na to, da jih ni lahko vzdrževati čiste in zlahka izgubijo svojo obliko, najbolje zavreči po prvem nošenju.

Magnetne trepalnice lahko nosite več kot enkrat s predpostavko, da jih po uporabi dobro očistite. Zahvaljujoč temu bodo še vedno dobro izgledale.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja