Lososov curry s kokosovim mlekom

Curry z lososom je jed, ki je začinjena, kot želite. A morate vedeti, da bo kokosovo mleko ublažilo vročico okusov, tako da tudi če se vam zdi, da bo zahtevana količina začimba prevelika, morda ne bo tako. Kokosovo mleko in začimbe se odlično ujamejo, tako da nastane bogata, a ne težka omaka, ki ima res dober okus in občutek veliko bolj zapletenega, kot je. Losos se kuha v kokosovem mleku in tako ostane zelo mehak. Za pripravo boste potrebovali malo več kot pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 4  lososovi fileji 
  • sol
  • črni poper 
  • 1 žlica rastlinskega olja 
  • 1 šalotka, narezana na tanke rezine 
  • 1 žlica  rdeče curry paste
  • 2  stroka česna, mleta 
  • 2 žlički  sveže mletega ingver 
  • 1 kokosovo mleko (pločevinka)
  • 1 žlica  Sriracha omake 
  • 1 žlica ribje omaka
  • Kuhan riž, za serviranje 
  • Rezine limete, za serviranje
  • Sveže sesekljan peteršilj, za serviranje 

Navodila za pripravo:

Lososa začinite s soljo in poprom. V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte lososa s kožo navzdol in pecite do zlate barve, približno 5 minut na stran. Odstranite iz ponve in položite na krožnik.

Vrnite ponev na srednji ogenj in dodajte šalotko. Pecite do zlate in mehke, 3 minute. Dodajte curry pasto, česen in ingver ter kuhajte, dokler pasta ne potemni in zadiši, 1 minuto. Rahlo zmanjšajte ogenj in počasi vmešajte kokosovo mleko, nato dodajte sriračo in ribjo omako ter zavrite. Vrnite lososa v ponev in pustite vreti, dokler se z vilicami zlahka ne razdrobi, približno 15 minut, odvisno od debeline lososa. Omako občasno premešajte. Po okusu dodajte še sriračo ali ribjo omako. 

Losos prelijte z omako in postrezite z rižem, limetami in posipajte z nasekljanim peteršiljem.

Dober tek!

vir Foto: zajem zaslona

Dodaj odgovor