Milla Jovovich na dražbi prodaja unikatno obleko, ves denar gre za pomoč Ukrajini

Igralka Milla Jovovich je napovedala prodajo unikatne svečane obleke, na kateri bodo izvezena ljubezenskima pisma Ukrajini. Denar bo namenila fundaciji za pomoč Ukrajini. Zvezda Resident Evil sodeluje z ukrajinskim oblikovalcem Lever Couture, da bi ustvarila obleko, na kateri bodo izvezena “ljubezenska pisma” Ukrajini.

Jovovich je ob obeleževanju prve obletnice vojne v Ukrajini na družbenem omrežju Instagram objavila fotografije, ki prikazujejo postopek izdelave obleke. Objavila je tudi besedilo lastne pesmi, ki bo tudi na obleki. Kos oblačila bodo prodali na dražbi, ves zbrani denar bo namenjen humanitarni fundaciji Olene Zelenske, ki jo je ustanovila ukrajinska prva dama.

Rojena v Kijevu

Jovovich se je rodila v ukrajinski prestolnici Kijev in je ena od mnogih hollywoodskih zvezdnikov, ki so na spletu delili sporočila, odkar je lani izbruhnila vojna. Sožalje milijonom razseljenim ljudem so izrazili tudi drugi znani obrazi, med njimi Madonna, Kylie Jenner in Pink.

Ocenjuje se, da je bilo odkar je ruski predsednik Vladimir Putin 24. februarja lani ukazal invazijo na Ukrajino na obeh straneh ubitih ali ranjenih okoli 100.000 vojakov. Ubitih je bilo na tisoče civilistov. Več kot 13 milijonov ljudi je postalo beguncev ali pa so razseljeni znotraj Ukrajine. 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je obljubil, da bo Ukrajina storila vse, kar je v njeni moči, da se ubrani pred invazijo, preden bo mogoče obeležiti drugo obletnico.

vir Foto: The Place

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja