Mlajše ženske naj se izogibajo polnilom in botoksu, zakaj?

Mlajše ženske naj se izogibajo polnilom in botoksu, zakaj? Odgovore na to je dala Louise Walsh medicinska sestra, ki ima 14 let delovnih izkušenj in je specializirana za dermatologijo in estetiko. Walsh pravi, da postopka ženskam, mlajšim od 30 let nikoli ne priporoča. Pojasnila je, da obstajajo številni stranski učinki in tveganja uporabe polnil oziroma botoksa v mladosti.

Vaše ustnice se lahko nagubajo

Walsh je razkrila, da je ena njenih največjih skrbi, da vse več mladih žensk uporablja polnila za ustnice. Meni, da lahko redno vbrizgavanje polnil za ustnice povzroči, da koža na tem predelu izgubi elastičnost.

“Če si v ustnice nenehno vbrizgavate polnila in jih povečujete, potem boste na tem predelu raztegnili kožo na tem predelu. To je podobno, kot bi se naša koža raztegnila, če bi se zredili. Če bi shujšali, bi se zmanjšala. To pogosto vidimo na koži ljudi, ki so nenadoma shujšali. Koža je lahko ohlapna in ne tako napeta, kot je bila nekoč,” pojasnjuje Walsh. Dodala je, da je predel okoli ustnic eden prvih kjer se poznajo znaki staranja, saj je zelo prožen, zato so gube na tem predelu zelo pogoste.

Na botoks lahko postanete imuni

Dejal je, da če botoks uporabljate redno, boste nanj čez čas postali imuni in ne bo več tako učinkovit. “Če ste začeli uporabljati botoks v svojih 20-ih in je bil deset let učinkovit, pozneje v 40-ih in 50-ih, ko boste morda res potrebovali to nego proti gubam, morda ne bo tako učinkovit,” pojasnjuje.

Obstaja lahko povečano tveganje za telesno dismorfijo

Redna uporaba polnil ali botoksa pred 30. letom ne vpliva negativno le na fizično zdravje, ampak tudi na duševno zdravje, je dejala Walsh. Telesna dismorfična motnja je stanje duševnega zdravja, pri katerem se oseba veliko časa obremenjuje s pomanjkljivostmi svojega videza, ki pa so drugim pogosto nevidne. Medicinska sestra je povedala, da stalna želja ali potreba po jemanju injekcij lahko povzroči povečano tveganje za telesno dismorfijo.

“Mnoge ženske mislijo, da bodo z uporabo polnil ali botoksa bolj srečne ali samozavestne, a pogosto lahko to povzroči le še večje nezadovoljstvo, tudi to duševno motnjo,” je še pojasnjila.

vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja