Možno je, da valjček za obraz uporabljate nepravilno

Valjček za obraz je trendovski lepotni pripomoček, izdelan iz poldragih kamnov, kot sta žad ali rožnati kremen. Znan je po tem, da zmanjšuje zabuhlost obraza, razstruplja, vrača koži sijaj, blaži vnetja in zmanjšuje raven stresa. Masaža z valjčkom ali masažnim kamnom za obraz je morda zadnji trend, a ta tehnika sploh ni nova. Pravzaprav lahko korenine uporabe ohlajenega, gladkega kamna na koži izsledimo tisoče let nazaj v starodavno Kitajsko.

Ste tudi vi podlegli temu lepotnemu trendu in pridobili malega zaveznika za masažo obraza, hkrati pa se niste poučili o tem, kako si pravilno masirati obraz? Ne glede na to, ali imate valjček ali kamen gua sha, je možno, da delate kaj narobe. Da si med negovalnim obredom ne poškodujete kože, vam predstavljamo kratek vodič o pravilni uporabi valjčka za obraz. Izkoristite vse prednosti masaže ter negovalnih izdelkov, za najhitrejši učinek.

Če že imate ali nameravate kupiti valjček za obraz ali kamen, upoštevajte nekaj preprostih in praktičnih nasvetov. Kar najbolje izkoristite svoj lepotni pripomoček in negovalni ritual. Ker smo prepričani, da želite rezultate videti čim prej.

1. Dvojno čiščenje

Preden začnete uporabljati valjček, se prepričajte, da je vaša koža obraza čista. Prav tako se prepričajte, da je bil valjček po prejšnji uporabi očiščen. Noben negovalni ritual ni smiseln, če obstaja nevarnost razvoja bakterij.

Torej, najprej očistite kožo obraza, kot to počnete običajno, nato pa valjček za obraz umijte z istim pripravkom za umivanje obraza ali milom za roke. Če želite osvežiti obraz, napeti kožo ali ublažiti zabuhlost, valj pred uporabo za nekaj minut postavite v hladilnik ali zamrzovalnik.

2. Nanesite serum, kremo ali olje

Da bi zmanjšali tveganje trenja in zmanjšali morebitne poškodbe ali gubanje kože, kožo navlažite preden se z valjčkom dotaknete obraza. Tako boste tudi povečali moč vpojnosti in s tem učinkovitost negovalnega izdelka.  

Ali bo valj prvi ali zadnji korak v vaši rutini nege kože, se odločite sami. Na primer, če je vaš serum na oljni osnovi, lahko takoj uporabite valjček. Če pa imate serum na vodni osnovi, ki se takoj vpije, je morda bolje, da valjček uporabite pri nanosu nočne kreme ali olja za obraz.

3. Spodbujajte limfno drenažo

Glavni razlog, zakaj ženske množično uporabljajo valjčke za obraz, je njihova sposobnost aktiviranja limfne drenaže, ki odpravlja zabuhlost obraza in pospešuje proces razstrupljanja. Vendar za razliko od klasičnih masažnih gibov, ki gredo praviloma v smeri navzgor, je treba v tem primeru narediti obratno.

Za spodbujanje limfne drenaže, torej za premikanje limfne tekočine proti bezgavkam, valjček vedno usmerite proti zunanji strani obraza. To pomeni proti ušesom ali navzdol proti čeljustim, saj so tam bezgavke najbližje obrazu, nahajajo se na zgornjem delu vratu.

4. Moč pritiska je ključna

Prav tako ni dobro, da je vaš pritisk z valjčkom na obraz preblag in ne premočan. Če ste preblagi, ne spodbudite niti limfne drenaže niti prekrvavitve kože. Premočan pritisk pa lahko povzroči pokanje kapilar (še posebej, če ste k temu nagnjeni) ali poslabšanje vnetih aken. Da bi preprečili oboje, uporabljajte hitre in odločne poteze, vendar brez pritiskanja do točke bolečine.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja