Parada plesa: Kdo bodo najboljši v standardnih plesih? Po naslove državnih prvakov v Rače

Parada plesa: Natalija Banovič, lastnica in šefica Društva plesni center Samba, v osnovni šoli Rače organizira prvo državno prvenstvo v letošnjem letu!

V soboto, 3. marca, ob 13.00 ste vabljeni v športno dvorano Osnovne šole Rače, da zaploskate sedeminštiridesetim trenutno prijavljenim udeležencem državnega prvenstva v standardnih plesih. Prvo državno prvenstvo v tem letu, po navadi se organizira januarja, bo koordinirala Natalija Banovič s svojim Društvom plesni center Samba, ki je tekmo organizirala že lani v Zgornji Kungoti.

Natalija od nekdaj na tekmo pripelje lepo število parov, ki posledično ne osvojijo samo naslovov najboljših v državi, ampak zasedejo tudi ostale stopničke.

Bo v soboto tudi tako?

Vprašanje je na mestu, saj je Natalija napisana med sodniki. Niko Basarič, Dejan Kolenc, Špela Kralj, Drago Šulek, Marko Tumpej in Šana Vodnik bodo poskušali, predvidevam, ocenjevati objektivno.

Državno prvenstvo ima letos prvič novost, in sicer kategorijo ‘pod 21 let’, ki je v tujini že uveljavljena, pri nas pa se bo preizkusila prvič. V njej lahko plešejo pari, katerih starost je 18, 19 ali 20 let. Na štartni listi jih je trenutno pet in vsi bodo tekmovali tudi v članski kategoriji.

Možnost za osvojitev naslova državnega prvaka je torej večja in še en finale več se odpleše. Na štartni listi med člani je namreč prijavljenih sedem parov, kar zadostuje samo za finalni krog.

Kdo so favoriti?

Lanska državna prvaka Vincenzo Chianese in Ana Ekart, ki sta lansko kombinacijo izpustila, ali aktualna državna prvaka v latinu in kombinaciji ter druga v standardu Akim Pekunov in Maša Kastelic ali Stefan Chiari in Neža Colja, druga v kombinaciji, tretja v standardu in četrta v latinu?… več na Parada plesa.

Foto: Marko Mesec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja