Parada plesa, kolumna Ane Mesec: Je dober zaključek pomemben, tudi kadar gre za plesno partnerstvo?

Parada plesa: Naša kolumnistka Ana Mesec danes razmišlja o vztrajnosti, potrpežljivosti, zaključkih in začetkih. In ne samo v plesu!

Ana Mesec: Ko sem še aktivno plesala, sem bila vedno vztrajna in potrpežljiva. Vztrajna mislim tudi tako, da sem zelo zagovarjala prepričanje, da je dolgo plesno partnerstvo uspešno partnerstvo, kar je pomenilo, da nisem kar tako menjala svojih plesalcev, ampak sem z njimi ostajala več let. Najdlje sem bila z istim plesalcem skoraj osem let, z drugim potem spet pet.

Poznam zelo uspešne plesalce, ki skupaj plešejo 20 let ali več. Pravzaprav zdaj vidim, da sem takrat kar malo prezirala tiste, ki so vsako sezono ali na vsakih pol leta menjali plesalke kot po tekočem traku. Zdelo se mi je, da niso dovolj vztrajni, da ne razumejo plesnega partnerstva in medsebojnega sodelovanja. Prav tako sem bila dolga leta zvesta enemu plesnemu klubu in redko sem menjala glavne trenerje, morda le znotraj istega kluba.

Če zdaj pogledam nazaj, prej zares nikoli nisem kaj preveč obračala stvari na glavo, ostajala sem tam, kjer mi je bilo vse najbolj poznano. Tudi zato, ker sem se od nekdaj bala konflikta in sem rajši potrpela, kot pa sprejela odločitev za spremembo.…

Ko sem končala s tekmovalno plesno kariero, sem verjetno prvič zares… več na Parada plesa.

Foto: Enja Brelih

Ne spreglejte…

Parada plesa: Kongres Mednarodnega gledališkega inštituta ITI letos v emiratu Fujairah! Slovenska kandidatka izpadla po glasovanju!

Parada plesa: Dr. Henrik Neubauer se je med 20. in 24. februarjem v emiratu in mestu Fujairah v Združenih arabskih emiratih udeležil 36. kongresa ITI, ki je bil zaradi pandemije šele šest let po prejšnjem v španski Segovii… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja