Parada plesa: Kongres Mednarodnega gledališkega inštituta ITI letos v emiratu Fujairah! Slovenska kandidatka izpadla po glasovanju!

Parada plesa: Dr. Henrik Neubauer se je med 20. in 24. februarjem v emiratu in mestu Fujairah v Združenih arabskih emiratih udeležil 36. kongresa ITI, ki je bil zaradi pandemije šele šest let po prejšnjem v španski Segovii.

Kongres je vedno tam, kjer gostitelj sodeluje pri pokrivanju stroškov. Tokrat je bilo pomembno tudi to, da je na čelu Mednarodnega gledališkega inštituta kot njegov predsednik Mohamed Saif AL AFKHAM, ki je tudi predsednik Centra Združenih arabskih emiratov.

Emirat Fujairah sicer vodi šejk Hamad bin Mohammed Al Sharq, pri delu kongresa pa je bil pomembno udeležen tudi prestolonaslednik, njegova visokost šejk Mohammed bin Hamad Al Sharky, ki mu je generalni direktor ITI-ja Tobias Biancone ob koncu podelil zlato medaljo. Letošnji kongres je potekal pod geslom Reunite, for the Performing Arts and Humanism (Ponovno se združimo za uprizoritvene umetnosti in humanizem).

Mohamed Saif AL AFKHAM, predsednik Mednarodnega gledališkega inštituta in predsednik Centra Združenih arabskih emiratov

Fujairah je eden od sedmih emiratov in edini, ki je na vzhodni obali ob Omanskem zalivu in leži ob vznožju gorovja Hajar (kamnito gorovje), ki se vzpenja do 3000 metrov visoko. Fujairah je tudi glavno poslovno in komercialno središče emiratov.


Kongres je potekal v prostorih pred kratkim zgrajenega hotela Double Tree (dvojno drevo) by Hilton Fujairah City. Glavno prizorišče je bila plesna dvorana, ki so jo v trenutku spremenili za vsakokratne potrebe – zasedanje generalne skupščine, posameznih odborov, manjših predavanj pa tudi v veliko jedilnico z več kot dvajsetimi mizami za po deset oseb. Na hodnikih pred dvorano pa so emirati predstavljali svojo kulturno dediščino z ženami z različno domačo obrtjo in moškimi, ki se posvečajo sokolarstvu… več na Parada plesa.

Naslovna fotografija: Razpoloženi dr. Henrik Neubauer med člani Mednarodnega gledališkega inštituta ITI (foto: osebni arhiv Henrika Neubauerja)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja