Nika Krstić. Brez baleta ne vem, kdo sem, a moj primarni cilj je uspešno zaključiti fakulteto!

Parada plesa: Balerina Nika Krstić je letos končala baletno šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, a njena baletna šola z novo sezono postaja študij medicine ali prava. V intervjuju je razkrila razloge, zakaj ne bo nadaljevala z baletom.

Draga Nika, čestitke za končni nastop na odru Ondine Otta Klasinc. S tem nastopom si končala šolanje na Konservatoriju za balet v Mariboru. Na facebooku si lepo napisala: “Čas je, da poglavje srednje šole počasi zaključim in začnem pisati novo.” Kam torej naprej?


Pozdravljena, Barbra, in hvala za čestitke! Da, to je bil moj zadnji večji nastop s Konservatorijem za glasbo in balet Maribor, ki mi bo definitivno ostal v zelo lepem spominu. To poglavje zdaj dobiva svoj epilog in prišel je čas, da obrnem list in začnem pisati novo zgodbo. V naslednjem koraku je v načrtu študij ali na Medicinski fakulteti ali na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru.

Torej ne boš nadgrajevala plesnega oz. baletnega znanja, niso v kombinaciji nobene avdicije, ampak študij? Zakaj takšna odločitev?


Svojega baletnega znanja ne bom nadgrajevala na nobeni plesni oziroma baletni šoli, takšen je načrt zaenkrat. Za ‘normalen študij smrtnikov’, če se tako izrazim, sem se odločila predvsem zaradi trenutno slabih razmer v obeh slovenskih gledališčih in zaradi tega, ker se zavedam, kako hitro pride v našem svetu do raznih poškodb. Lahko bi rekla, da mi ta študij predstavlja nek plan B, a kljub temu ne bom pustila baleta, če bodo okoliščine to le dopuščale. Brez baleta ne vem, kdo sem, zato če bom videla… več na Parada plesa.

Foto: Tiberiu Marta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja