Ben Affleck razkril skrivnost, ko je bil obupan

Ben Affleck  je spregovoril o grozljivi izkušnji. Igralca je iz čeljusti alkoholizma rešila nekdanja žena, ki ga je rotila, naj poišče pomoč, kar je leta 2018 tudi storil.

Ben Affleck je priznal, da je bil med snemanjem, močno kritiziranega filma, Liga pravičnih (Justice League) obupan in je preveč pil. Pisalo se je leto 2016 in igralec je pojasnil, da mu je delo pri tem superjunaškem filmu pustilo grenak priokus v ustih. Zaradi tega je opustil prejšnje načrte, da bi režiral film o Batmanu. ”Zaradi Lige pravičnih sem odšel. Nikoli več ne želim narediti česa takega, ker se ne spodobi. To je bila najhujša izkušnja, ki sem jo imel v poslu, ki je poln sranja. Zlomilo mi je srce,” je bil Ben iskren v intervjuju za Hollywood Reporter.

Produkcija je “škripala” že od samega začetka. Bila je polna popravkov in predelav ter ponovnih snemanj z režiserjem Jossom Whedonom. Ta je prišel po tem, ko je prvotni režiser Zack Snyder odstopil zaradi osebne tragedije – smrti hčerke. “Pojavila se je ideja, da bi nekdo prišel (bil je Whedon) in vse uredil: ‘Rešil vas bom. Snemali bomo 60 dni in ponovno bom napisal vse okoli tega, kar imate. Vem skrivnost.’ In to ni bila skrivnost. To je bilo težko,” je opisal igralec. V tem obdobju se je vdajal popivanju.

Življenje je šlo navzdol

“Začel sem preveč piti. Bil sem v hotelu v Londonu, bilo je ali to ali skočiti skozi okno. In razmišljal sem, da to ni življenje, ki si ga želim. Mojih otrok ni tukaj. Obupan sem,” se Affleck spominja težkega obdobja. Igralec in režiser ima z nekdanjo ženo Jennifer Garner tri otroke. Violet (17) in Seraphino (14) ter sina Samuela (11). Par je bil takrat sveže ločen, po desetih letih zakona sta se leta 2015 razšla.

Dodal je, da ga niti vloga kultnega superjunaka Batmana ni zadovoljila in izpolnjevala, saj je bil večino časa “prepoten in utrujen”. Oboževalci DC Comics so zahtevali, da studio izda Snyderjevo različico istega filma. Affleck je dejal, da je naredil en dan s Snyderjem, preden je leta 2021 izšel zdaj že slavni “Snyder-cut”. “Šel sem in ga posnel. In zdaj je (Justice League Zacka Snyderja) moj najbolje ocenjen film na IMDb. Nikoli se mi ni zgodilo, da bi iz čistega dna skočil na vrh. Retroaktivno je to zadetek. In nenadoma sem dobival čestitke za sodelovanje v taki bombi,” je pojasnil igralec.

Kljub temu, da je zavrnil sodelovanje v filmih o superjunakih, se je pojavil v kratki epizodni vlogi v “The Flash”. “V filmu sem pet minut, res je super,” je dejal. Ko se je naporno snemanje končalo, Affleckove težave s pitjem alkohola niso izginile. Njegova bivša žena ga je ves čas rotila, naj poišče pomoč. To je storil leta 2018 in od takrat je trezen. Zaradi javnega boja z zasvojenostjo ga zdaj opisujejo kot obraz za “igranje alkoholizma in okrevanje”.

Vir Foto: Wikimedia

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja