Parada plesa: Plesalci latinskoameriških plesov prihajajo v Ljubljano!

Parada plesa: Državno prvenstvo v latinskoameriških plesih se bo odvijalo v soboto, 1. aprila, v Austria Trend hotelu v Ljubljani!

Preverjen prostor Austria Trend hotela (bili smo že lani na latinu in kombinaciji) bo tudi v soboto prizorišče letošnjega državnega prvenstva v latinskoameriških plesih. Organizator je Blaž Pocajt z ekipo Plesnega kluba Feniks. Voditeljica tekmovanja bo tudi že preverjena Metka Mesesnel Bizilj, ki zadeve dobro obvlada, če ji le tehnika česa ne zagode. Za glasbo bo tokrat poskrbel kar DJ Smolec, ki ga je posebej za to prireditev najel Blaž.

Blaž Pocajt z nekdanjim tekmovalcem Juretom Bergantom, danes plesnim učiteljem.

Blaž takole napoveduje sobotno dogajanje: “Ob 8.30 štartamo s kvalifikacijskim turnirjem in nadaljujemo s pilotnim projektom. Ob 16.30 zavzamejo parket solistke in solist (Mark Resman, op. u.) in za njih se bo posebej odvijalo državno prvenstvo, saj ta kategorija postaja vse bolj številčna in je prav, da imajo državno prvenstvo ločeno od parov. Ob 19.00 pa štartamo z defilejem državnega prvenstva. Prireditev si lahko ogledate z nakupom celodnevne vstopnice (nakup pri posebni mizi poleg recepcije v hotelu) v višini 25 evrov, dopoldanski del za 15 evrov ali pa samo večerni del za 20 evrov.”

Na štartni listi, ki mi jo je predsednik sekcije za latin in standard, Marko Vodnik, promptno poslal v začetku tega tedna, je 48 plesnih parov in 26 plesnih solistov. In z velikim veseljem zapišem, da je najštevilčnejša kategorija članska, v kateri pleše enajst parov. Odlično, saj jih je bilo lani samo sedem… več na Parada plesa.

Foto: Parada plesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja