Parada plesa: Podeljeni naslovi državnih prvakov v standardnih plesih. Predsednik sekcije Marko Vodnik pa nima razloga za veselje. Konec je, nimamo rezultatov!

Parada plesa: V Račah se je v soboto odvijalo prvo letošnje državno prvenstvo, ki ga je organizirala Natalija Banovič in Društvo plesni center Samba.

Kako začeti današnji članek?

Vprašanje, ki sem si ga zastavljala celotno sobotno popoldne v času tekmovanja. Ker po navadi napišem vedno tako, kot prvenstvo doživim oz. doživiva z mojim snemalcem Leom, ki tekmovanja spremlja že več kot dvajset let, bo tudi ta zapis takšen, seveda podkrepljen z nekaterimi izjavami, ki pa si jih boste lahko tudi ogledali v TV-reportaži na TV3. Verjetno kar skupaj v reportaži s prvenstva v latinu, ki se bo odvilo v soboto, 1. aprila, v Ljubljani pod taktirko PK Feniks in Blaža Pocajta.

Tudi tokrat je bila organizatorica državca v standardnih plesih Natalija Banovič, ki je prvenstvo organizirala že lani in leta 2020 v Zgornji Kungoti; leta 2021 pa je organizirala državno v latinu prav v Račah, kjer smo bili tudi v soboto. In če me spomin ne vara, sem Natalijine organizacijske sposobnosti do zdaj vedno pohvalila, a letos se je v Račah zatikalo praktično v vseh njenih dejanjih.

Da bo tako, je nakazovala že njena nekomunikacija z mano pred samim tekmovanjem. O tekmovanju je bilo nemogoče zaslediti kakršnokoli objavo, nikjer nobenega urnika, nobene informacije o nakupu vstopnic, a na prvenstvu se mi je o nekomunikaciji potožila tudi novinarka časnika Večer.

Zakaj tako, ve samo Natalija. Lahko ugibam, da je jezna zaradi mojega pisanja o njenem sodelavcu, pedagogu Juretu Krajncu:

Ampak kot pravimo: ‘Don’t Shoot the Messenger.’

Prvenstvo naj bi se uradno začelo ob 13.00, a ker sta pred tem potekala še kvalifikacijski turnir in pilotni projekt, je bila dvajsetminutna zamuda že v štartu samega prvenstva.

Natalija, ki je ena redkih, ki se sploh odloča za organizacijo državnih prvenstev, je ‘šparala’ tudi s tiskom, saj ni bilo na voljo biltena, in hostesa na vratih me je podučila, da je štartna lista objavljena na tabli pri vhodu. Po prepričevanju, da žal potrebujem listo v papirnati obliki, mi jo je izročila.

Športna dvorana je ostala takšna, kot je, brez rož ali dekoracije, ki bi malo omilile pogled na golo ‘telovadnico’. Sponzorjev, kot kaže, ni več. So se pa bleščale obleke plesalk, in nekatere so si za prvenstvo omislile čisto nove oprave in zanje odštele več kot 1000 evrov; odvisno od imena oblikovalca in bleščic, ki se bolj ali manj svetijo… več na Parada plesa.

Foto: Srečko Katona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja