Parada plesa: Smiljan Mekicar, podpredsednik Vodlanovega Umetniškega plesnega združenja Slovenije, ujet s prsti v marmeladi! Sum korupcije in poskus kaznivega dejanja!

Parada plesa: Podpredsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije, Smiljan Mekicar, dobil izredno odpoved delovnega razmerja na uradu za investicije ministrstva za zdravje.

Aktualni podpredsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije, Smiljan Mekicar, v teh dneh opozarja nase. Žal ne s plesom, ampak s projektom, ki ga je vodil v okviru urada za investicije, v katerem je zaposlen na ministrstvu za zdravje. Dobil je izredno odpoved delovnega razmerja zaradi suma korupcije pri prirejanju razpisa za skoraj 40-milijonski nakup aparatur za magnetno resonanco. Očitali naj bi mu tudi grožnje zaposlenim. “Vse obtožbe so brezpredmetne in neutemeljene,” je za različne medije izjavil Mekicar.

Smiljan Mekicar je sicer stari znanec tako plesnega kot zdravstvenega področja. Pred desetimi leti je neuspešno ‘naskakoval’ mesto predsednika Plesne zveze Slovenije (PZS) in bil preglasovan s strani članic PZS, ki niso verjele njegovemu načrtu, kako reorganizirati slab sistem PZS-ja. O tem sem večkrat pisala tukaj: 

Ker zamenjava Šuleka takrat ni uspela, se je pozneje, ko je prestol PZS zasedel Zoran Kljun ter nato aktualni predsednik Jadran ŽivkovičDušan Vodlan odločil ustanoviti lastno plesno zvezo in jo poimenoval Umetniško plesno združenje Slovenije, za podpredsednika pa imenoval Smiljana Mekicarja.

Zato sem za komentar, kaj bo UPZS storilo v primeru Mekicar, vprašala Dušana Vodlana, ki nam je pojasnil, da ne more do zaključka našega članka ničesar komentirati, “ker moram sklicati predsedstvo, in še posebej…” več na Parada Plesa.

Foto: UPZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja