Parada plesa: Stopi iz moje sence. Zgodba o zlitju zgodovinskega umetniškega para Pie in Pina Mlakarja v koreografiji fantastičnih dveh, Michala Rynie in Nastje Bremec Rynia!

Parada plesa: Plesna predstava Stopi iz moje sence – PI314 je nastala po konceptu in režiji gledališke igralke ter režiserke Nede Rusjan Bric, v plesni izvedbi in koreografiji Nastje Bremec Rynia ter Michala Rynie in v dramarurgiji Roka Andresa.

Je hommáge umetniškemu in življenjskemu zlitju Pie in Pina Mlakarja, našemu svetovno priznanemu baletnemu in koreografskemu paru, ki je plesno Slovenijo predstavljal širom Evrope.

Bila sta pionirja plesne sodobnosti, plesala v miljeju naravnih zvokov – v naravi, tudi ko sta svoja avtorska dela uprizarjala na velikih odrih baletnih in gledaliških hiš Evrope, tako v Sloveniji kot Jugoslaviji. Pino Mlakar (1907–2006) je svojo ženo Pio Mlakar (1908–2000), rojeno kot Mario Luizo Pio Beatrice Scholz, spoznal v času svojih plesnih študij na Koreografskem inštitutu Rudolfa Labana v Hamburgu, Berlinu 1927; tudi sta skoraj 73 let bila neločljiv umetniški in življenjski par.

Duet spominov v plesu sedanjosti Stopi iz moje sence – PI314 je nastal v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana (PTL), producentka Katja Somrak, koprodukciji Zavoda MN Produkcija, premierno pa uprizorjen tik ob koncu minulega leta, 28. 12., ko sta sledili še dve ponovitvi (29. in 30.), nato še dve ponovitvi novega leta sredi februarja (14. in 16.)… več na Parada plesa.

Foto: Drago Videmšek

Ne spreglejte…

Pisateljica Nina Kosmač živi za dobra dela

Poleg pisanja in vodenja krožkov povezanih z literaturo, se Kosmač Nina tedensko ukvarja tudi z dobrodelnimi akcijami.

Pridobiva sponzorje, ki podarjajo bone za hrano, pijačo in oblačila, ki jih potem preda organizaciji s katero sodeluje, da pridejo donacije v roke tistih, ki to potrebujejo… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja