Parada plesa: Ukrajinsko-slovenska energija osvojila državno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Energična in bleščeča Akim Pekunov in Maša Kastelic obranila naslov med člani

Parada plesa: Državno prvenstvo v latinskoameriških plesih prineslo nove stare državne prvake in veliko količino pozitivne energije, k čemur so pripomogli tudi ukrajinski plesalci oziroma plesalke.

Sobota je bila v znamenju športnega plesa. Že zjutraj so se plesalci zbrali v Austria Trend hotelu na kvalifikacijskem turnirju, nadaljevala je ekipa pilotskega projekta, s snemalcem Leom sva se udeležila državnega prvenstva v latinskoameriških plesih za pare in soliste. Slednji so upoštevali pripombo trenerja Fredija Novaka, ki jo je podal v mojem zapisu z državnega prvenstva v standardu, in solistke ter en solist so prvič v zgodovini slovenskega športnega plesa imeli ločeno državno prvenstvo.

Ta kategorija se na svetovni ravni vse bolj uveljavlja in menda bo letos organizirano celo svetovno prvenstvo. Tekma se je začela natanko ob predvideni uri, ko je voditeljica Metka Mesesnel Bizilj napovedala uradno državno prvenstvo za soliste z vsem, kar sodi zraven – mimohod, himna, zaprisega sodnikov in plesalcev.

Tekmovalo je devetnajst solistk in solist Mark Resman, ki je tudi zmagal v kategoriji starejših mladincev.

Prvakinji sta postali – že uveljavljena Kalista Vidmar, ki je v članski kategoriji plesala sama, prav tako Tajra Sijarić med mlajšimi pionirji kot edina predstavnica.

Med pionirji je zmagala gotovo najbolj nasmejana plesalka prvenstva, Ula Horvat Bavcon, med mlajšimi mladinci Sanja Šolc in med mladinci Monika Rant. Monika gre tudi na svoje prvo tekmovanje v tujino, blestela pa je v obleki oblikovalca Abrahama Martineza, ki velja za enega bolj posebnih na oblikovalski plesni sceni.

Izjemno urejen v obleki z… več na Parada plesa.

Foto: Parada plesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja