Parada plesa

Parada plesa: Vitalnost ne pomeni imeti izklesano telo in ‘sikspeke’!

Parada plesa, kolumna Ane Mesec: Fizično telo je plesalčevo najpomembnejše orodje. Tako kot računovodja zelo težko opravlja svoje delo brez funkcionalnega računalnika, tako plesalec ne more opravljati svojega dela brez funkcionalnega telesa.

Ko sem prejšnji teden obležala v postelji z vročino, sem se spomnila na mnoge občutke iz svoje plesne kariere, ko mi je načrte prekrižala bolezen ali pa poškodba. Spomnim se predvsem, kako grozno mi je bilo sporočiti plesalcu in trenerju, da sem zbolela in da trening danes odpade.

https://portal24.si/parada-plesa-ana-mesec-zavesten-dotik-je-nekaj-kar-seze-mnogo-globlje-od-koze/

Zmeraj sem imela nek občutek krivde, celo samoobtoževanja, da zaradi mene zdaj s plesalcem ne moreva trenirati, ali pa slabo vest, ker so ostali trenirali, jaz pa ležala doma. Nikoli si zares nisem znala z mirno vestjo vzeti počitka, vedno se mi je zdelo, da nekaj pomembnega zamujam.

Zdaj razmišljam, kako neumno je to pravzaprav. Imam telo, ki mi je dano, da z njim plešem in izražam vsa ta občutja in kreativnost, jaz pa z njim ravnam kot s pozabljeno papriko v zadnjem kotu hladilnika. Vsak dan jo vidim, pa še zmeraj velikokrat ostane tam, dokler ne zgnije. Ja, smešno je, ampak včasih tako počasi gnijejo naša telesa, za katera večkrat ne znamo dobro poskrbeti, dokler to res ni nujno potrebno.

Fizično telo je plesalčevo najpomembnejše orodje. Več tukaj

Foto: Pexels (fotografija je simbolična)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja