Parada Plesa: Žigan Krajnčan. Zdaj se vračam h koreninam, kjer je spet na vrsti glasba, ampak skozi telo, skozi ples

Parada plesa: Žigan Krajnčan, umetnik, radoveden plesalec in pevec, ki napoveduje koncert ob izidu svojega prvega glasbenega albuma Fusion Reactor, ki bo 19. aprila v ljubljanski Cukrarni, Rafinerija Cukrarna.

En lep pozdrav, dragi Žigan. In seveda sva na liniji vedno, kadar pripravljaš kaj vznemirljivega, čeprav se mi zdi, da je pri tebi skoraj vedno akcija. A vendar je koncert Fusion Reactor, ki ga pripravljaš, poseben. Gre za predstavitev albuma in gotovo še kaj več. Kaj nam lahko izdaš, kaj se bo dogajalo v Cukrarni?

Lep pozdrav, Barbra! Hvala ti za povabilo! Vedno akcija! Ja, tokrat pripravljam koncert ob izidu svojega prvega glasbenega albuma, ki bo 19. aprila v ljubljanski Cukrarni, Rafinerija Cukrarna. Že 28. aprila bomo imeli koncert v gledališču Tartini v Piranu, sledili bodo koncerti na festivalu Lent, Kočevju, Radovljici, Postojni … Pravzaprav si tokrat želim postaviti glasbo v ospredje (seveda ne gre brez plesa).

Želim si zares predstaviti album in svojo glasbo Fusion Reactor, ki bo 7. aprila izšel na vseh digitalnih platformah, ter glasbenike, s katerimi smo to glasbo sooblikovali. Vse skladbe so avtorske. Ekipa mi je res v navdih – Marko Črnčec (piano), Kristijan Krajnčan (bobni, čelo), Miha Koren (bas). Na odru se odlično povežemo in vedno iščemo prostore za improvizacijo, svobodo, ples. Tudi v studiu je bilo super.

Miks in produkcijsko piko na i pa je dodal legendarni Femi Temowo. Ko sem šel k njemu v London, da skupaj dokončava album, sem se ogromno naučil. Biti skupaj z njim v studiu je zares polno navdihujoče energije. Album smo posneli v Beartrack studio, nekaj skladb pa tudi v Bejsment (Oma Desala) in Štala Records (Kristyna, Sunlight Reggae).

Nika Records je prispevala finančno podporo in artistično svobodo, kar cenim z globoko hvaležnostjo. Zares je to projekt ‘beliverjev’ (kot jim jaz rečem), projekt ljudi, ki verjamejo v zamisel in samosvoj glasbeni pristop. Zamisel pa je povezovanje, sodelovanje in kot rezultat – ustvarjanje pristnih kreativnih srečanj: Fusion Reactor… več na Parada plesa.

Foto: Borut Bučinel

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja