Pomlajevalna masaža obraza, ki jo Japonke delajo vsak dan

Kot vemo, so Japonke vodilne v fantastičnih trikih proti staranju, med katere sodi tudi samomasaža. Keiko Suyama pove: “Na Japonskem je masaža obraza vsakodnevna gesta, ki jo cenijo vse Japonke. Preprečuje in popravlja povešenost obraza.” Vogue piše, da je Keiko Suyama pred kratkim v Parizu odprla konceptualno trgovino. Trgovina je v celoti posvečena lepoti in japonski umetnosti življenja.

Kot ultimativni lepotni trik, iz dežele vzhajajočega sonca, Suyama predlaga masažo lasišča. V zadnjem času je postala velik trend, saj jo priporočajo številni strokovnjaki. Lastnica konceptualne lepotne trgovine Biën je pojasnila: ”Lasišče je podaljšek obraza in nanj so neposredno pritrjene obrazne mišice. Masaža lasišča popravi tri glavne vzroke povešenosti obraza: atrofirane in oslabele mišice ter izgubo elastičnosti kože.”

Masaža lasišča za “dvig” obraza

Morda se zdi presenetljivo, a masaža lasišča obljublja pomlajevalne učinke na obrazu. To je praksa, ki jo vsakodnevno uporabljajo Japonke. Vključno s Keiko Suyama, ki opisuje, kako lahko to masažo izvajate doma.

1. Sprostite obrazne mišice

Dlan položite na uho in jo petkrat nežno potegnite navzgor, pri tem pa držite usta rahlo odprta.

2. Nazolabialne gube

Kazalec in sredinec položite za uho, palec pa diagonalno na tempelj. Med masiranjem akupresurnih točk nad ušesom petkrat odprite in zaprite usta.

3. Predel okoli oči

S stisnjenimi pestmi naredite majhne kroge vzdolž lasišča s členki. Ta korak ponovite petkrat. Nato s konicami prstov, s krožnimi gibi, masirajte del las od čela do zatilja.

4. Dvojna brada

Stisnite pesti in s členki prstov masirajte zadnji del glave, približno v višini ušes. Ponovite pritisk petkrat, da sprostite togost, ki se lahko spusti proti vratu.

Foto: Pexels Vir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja