Preprosto in slastno, španska paella s kozicami
Paella je španska jed z morskimi sadeži in rižem, cenjena je predvsem zaradi hrustljavih koščkov riža, ki nastanejo, ko se riž zapeče v ponvi. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli štirideset minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.
Prehranski profil:
- brez mleka,
- primerno za sladkorne bolnike,
- brez jajc,
- brez glutena,
- zdravo srce,
- visoko beljakovinsko,
- brez oreščkov,
- brez soje.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 2 žlici sončničnega olja
- ½ čajne žličke mlete kurkume
- 120g rdeče paprike
- 120g zamrznjenega zelenega graha
- 1 žlica mletega česna
- 200g riža
- 600ml piščančje jušne osnove
- ¾ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke črnega popra
- 350 unč zamrznjenih srednjih kozic, odmrznjenih, olupljenih in očiščenih
- 2 žlici svežega limoninega soka
Navodila za pripravo:
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte kurkumo, pražite 1 minuto, nenehno mešajte. Dodajte papriko, grah in česen. Pražite dve 2 minuti, občasno premešajte.
Vmešajte riž; razporedite v enakomerno plast. Dušite, brez mešanja, 3 minute. Ogenj zmanjšajte na srednje. Primešajte juho, sol in poper. Mešanico riža razporedite v enakomerno plast. Kuhajte, brez mešanja, dokler ni riž na ugriz.
Po riževi mešanici razporedite kozice. Pokrijte in kuhajte 3 do 4 minute ali dokler kozice niso gotove. Jed pokapljajte z limoninim sokom. Postrezite takoj.
Dober tek!
Dejstva o hranilni vrednosti | |
---|---|
Porcije na recept 4 | |
Kalorije 336 | |
% dnevne vrednosti * | |
Skupni Ogljikovi Hidrati 44 g | 16 % |
Prehranske Vlaknine 5g | 18 % |
Skupni Sladkorji 3 g | |
Beljakovine 19 g | 38 % |
Skupna Maščoba 11 g | 14 % |
Nasičena Maščoba 1 g | 4% |
Holesterol 107 mg | 36 % |
Natrij 544 mg | 24 % |
Kalcij 62 mg | 5% |
Železo 2 mg | 11 % |
Podatke o hranilni vrednosti izračuna registrirani dietetik z uporabo zbirke podatkov o sestavinah, vendar jih je treba obravnavati kot oceno.
Foto: Freepik Wirestock Vir