Privoščite si toplo kopel, ki pozitivno koristi vašemu zdravju

Mislite, da užitek in koristi za zdravje ne gredo skupaj? Motite se. Znanstveniki pravijo, da si privoščite vročo kopel.

Odrasle osebe s sedečim načinom življenja so do vratu potopili v kad z vodo, segreto na 40 stopinj Celzija. Nato so še 50 minut sedeli v kadi z vodo do višine reber. Po osmih tednih je bilo ugotovljeno, da je njihovo srčno-žilno zdravje v bistveno boljšem stanju. To vključuje nižji krvni tlak in manjšo togost krvnih žil.

Soavtor študije Christopher Minson, fiziolog z Univerze v Oregonu pravi: “Toplotna terapija je zelo koristna za tiste, ki ne morejo ali nočejo telovaditi”

Tudi tisti, ki redno telovadite, si lahko privoščite toplo kopel. Morda boste občutili olajšanje bolečin v mišicah in sklepih po treningu.

VIR Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Ali so “papirnate” kreme prihodnost lepotne industrije?

Verjetno veste, da je kozmetična industrija kriva za velike količine plastičnih odpadkov, a ste vedeli, da porabi tudi velike količine vode? Kreme, serumi, šamponi… Vse je večinoma sestavljeno iz približno 70 do 90 odstotkov vode. Precej strašljiva misel, če pomislimo, da imamo na voljo le še tri odstotke sveže vode.

Da bi našli rešitev za problem pomanjkanja pitne vode in naredili kozmetiko bolj trajnostno, se znanstveniki ukvarjajo z zanimivimi rešitvami. Eni izmed njih so angleški raziskovalci z univerze East Anglia. Kozmetične izdelke, kot je vlažilna krema jim je uspelo, spremeniti v majhne suhe papirčke, ki spominjajo na konfete… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja