Rižota s kozicami, šparglji in limonino lupinico

Šparglji, grah in kanček limonine lupinice v rižoto s kozicami prinesejo svež vonj pomladi. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut.  Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.

Prehranski profil:

  • brez jajc,
  • brez mleka,
  • brez glutena,
  • nizkokalorično,
  • brez oreščkov,
  • brez soje.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 1 srednja čebula, drobno sesekljana,
  • 200g riža za rižoto,
  • 100ml  belega vina,
  • 500ml piščančje jušne osnove,
  • 400g špargljev narezanih na 2cm,
  • 200g graha,
  • 100gnaribanega parmezana,
  • ½ čajne žličke soli, razdeljeno,
  • ½ čajne žličke mletega popra, razdeljenega,
  • 400g olupljenih in razrezanih surovih kozic,
  • 2 stroka česna, sesekljana,
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice.

Navodila za pripravo:

V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte 1 žlico olja. Dodajte čebulo in pražite, občasno premešajte, dokler se ne zmehča, 2 do 3 minute. Dodajte riž in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler ni rahlo popečen, 1 do 2 minuti. Zmanjšajte toploto na srednje nizko. Dodajte vino in med mešanjem kuhajte, dokler se ne absorbira, približno 1 minuto. Dodajte tretjino juhe in kuhajte, pogosto mešajte in pustite, da se vsa tekočina vpije, preden dodate drugo tretjino juhe, dokler se riž ne začne mehčati, približno 15 minut. Vmešajte šparglje in grah. Ponovite s preostalo juho, dokler se riž ne zmehča in zelenjava ne postane hrustljava, približno 15 minut. Odstranite z ognja. Vmešajte parmezan in po ¼ čajne žličke soli in popra.

Medtem v veliki ponvi segrejte preostalo olje. Dodajte kozico in jih popecite, enkrat obrnite, dokler ne postanejo rožnate, približno 4 minute. Dodajte česen, limonino lupinico in preostalo ¼ čajne žličke soli in popra ter med mešanjem kuhajte približno 1 minuto, dokler ne zadiši. Rižoto postrezite obloženo s kozicami.

Dejstva o hranilni vrednosti (na porcijo)

385Kalorije
12gmaščoba
35 gOgljikovi hidrati
34gBeljakovine
  
Podatke o hranilni vrednosti izračuna registrirani dietetik z uporabo zbirke podatkov o sestavinah, vendar jih je treba obravnavati kot oceno.

vir Foto: Gaumenfreundin

Dodaj odgovor