Sočni svinjski kotleti s kremno gobovo omako

Ti svinjski kotleti so preliti z bogato in kremasto gobovo omako, ki je polna svežih zelišč. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije. Kotlete v omaki postrezite ob prilogi po lastni izbiri.

Prehranski profil:

  • Nizko kalorično,
  • Malo ogljikovih hidratov
  • Brez glutena

Sestavine, ki jih boste potrebovali

  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke sveže mletega popra
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 50g  mlete šalotke
  • 220 narezanih šampinjonov
  • 120ml  suhega belega vina
  • 100ml metane za kuhanje
  • pest sesekljanih svežih zelišč, kot so drobnjak, pehtran in/ali peteršilj

Navodila za pripravo:

Svinjske kotlete začinite s soljo in poprom. V veliki ponvi, po možnosti litoželezni, segrejte 1 žlico olja na srednje močnem ognju. Ogenj zmanjšajte na srednje in dodajte 2 svinjska kotleta. Kuhajte, enkrat obrnite, dokler ni kuhan, 5 do 7 minut. Odstranite na krožnik pokrijte. Ponovite z drugo žlico olja in preostalimi kotleti.

V ponev dodajte preostalo 1 žlico olja. Dodajte šalotko in gobe. Pražite, pogosto mešajte, dokler gobe ne porjavijo, 2 do 4 minute. Dodajte vino in 1/4 čajne žličke soli. Kuhajte in mešajte, dokler tekočina večinoma ne izhlapi, 1 do 3 minute. Vmešajte smetano za kuhanje in zelišča, naj rahlo zavre. Kotlete postrezite z gobovo omako.

Dober tek!

Dejstva o hranilni vrednosti(na porcijo)

357Kalorije
22gmaščoba
6gOgljikovi hidrati
29gBeljakovine
Dejstva o hranilni vrednosti
% dnevne vrednosti *
Skupni Ogljikovi Hidrati 6g2 %
Prehranske Vlaknine 1 g3 %
Skupni Sladkorji 3 g
Beljakovine 29 g58 %
Skupna Maščoba 22 g28 %
Nasičene Maščobe 6 g29 %
Holesterol 74 mg25 %
Vitamin A 492 ie10 %
Vitamin C 6 mg7%
Folat 21 mcg5%
Natrij 362 mg16 %
Kalcij 63 mg5%
Železo 1 mg8 %
Magnezij 41 mg10 %
Kalij 639 mg14 %

Podatke o hranilni vrednosti izračuna registrirani dietetik z uporabo zbirke podatkov o sestavinah, vendar jih je treba obravnavati kot oceno.

vir in foto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja