Sočni svinjski kotleti s kremno gobovo omako
Ti svinjski kotleti so preliti z bogato in kremasto gobovo omako, ki je polna svežih zelišč. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije. Kotlete v omaki postrezite ob prilogi po lastni izbiri.
Prehranski profil:
- Nizko kalorično,
- Malo ogljikovih hidratov
- Brez glutena
Sestavine, ki jih boste potrebovali
- ½ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke sveže mletega popra
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 50g mlete šalotke
- 220 narezanih šampinjonov
- 120ml suhega belega vina
- 100ml metane za kuhanje
- pest sesekljanih svežih zelišč, kot so drobnjak, pehtran in/ali peteršilj
Navodila za pripravo:
Svinjske kotlete začinite s soljo in poprom. V veliki ponvi, po možnosti litoželezni, segrejte 1 žlico olja na srednje močnem ognju. Ogenj zmanjšajte na srednje in dodajte 2 svinjska kotleta. Kuhajte, enkrat obrnite, dokler ni kuhan, 5 do 7 minut. Odstranite na krožnik pokrijte. Ponovite z drugo žlico olja in preostalimi kotleti.
V ponev dodajte preostalo 1 žlico olja. Dodajte šalotko in gobe. Pražite, pogosto mešajte, dokler gobe ne porjavijo, 2 do 4 minute. Dodajte vino in 1/4 čajne žličke soli. Kuhajte in mešajte, dokler tekočina večinoma ne izhlapi, 1 do 3 minute. Vmešajte smetano za kuhanje in zelišča, naj rahlo zavre. Kotlete postrezite z gobovo omako.
Dober tek!
Dejstva o hranilni vrednosti(na porcijo)
357 | Kalorije |
22g | maščoba |
6g | Ogljikovi hidrati |
29g | Beljakovine |
Dejstva o hranilni vrednosti | |
% dnevne vrednosti * | |
Skupni Ogljikovi Hidrati 6g | 2 % |
Prehranske Vlaknine 1 g | 3 % |
Skupni Sladkorji 3 g | |
Beljakovine 29 g | 58 % |
Skupna Maščoba 22 g | 28 % |
Nasičene Maščobe 6 g | 29 % |
Holesterol 74 mg | 25 % |
Vitamin A 492 ie | 10 % |
Vitamin C 6 mg | 7% |
Folat 21 mcg | 5% |
Natrij 362 mg | 16 % |
Kalcij 63 mg | 5% |
Železo 1 mg | 8 % |
Magnezij 41 mg | 10 % |
Kalij 639 mg | 14 % |
Podatke o hranilni vrednosti izračuna registrirani dietetik z uporabo zbirke podatkov o sestavinah, vendar jih je treba obravnavati kot oceno.