S temi triki lahko podaljšate rok trajanja živil

Zagotovo ste vsaj enkrat v hladilniku opazili modro-zeleno plesen na notranji strani embalaže živil. Obstajajo pa tudi načini, kako lahko podaljšate rok uporabnosti vašega jogurta, in še nekateri drugi nasveti za ohranjanje sveže hrane v hladilniku:

Obrnite jogurt na glavo

Trik za podaljšanje roka trajanja jogurta z obračanjem posode na glavo je zanimiv in lahko pomaga preprečiti kontaminacijo zraka in rast bakterij, ki povzročajo kvarjenje hrane. Tako jogurt ostane svež dlje časa. Ključno je, da posodo dobro zaprete, da jogurt ne steče ven.

Hranite jajca in mleko stran od vrat hladilnika

Ohranjanje jajc in mleka na policah vrat hladilnika ni najboljša ideja, saj se temperatura na teh mestih pogosto spreminja zaradi pogostega odpiranja in zapiranja vrat. Bolje je, da jih hranite na srednjih policah, kjer je temperatura bolj stabilna.

Ohranite temperaturo hladilnika med 0 in 5 °C

Ta temperatura pomaga preprečevati kvarjenje hrane in rast bakterij. Uporaba termometra v hladilniku je lahko koristna, da preverite, ali je temperatura v optimalnem območju.

Hranite sadje in zelenjavo ločeno

Sadje in zelenjava oddajata različne pline, ki lahko pospešijo kvarjenje. Ločeno shranjevanje pomaga ohraniti svežino obeh.

Poleg tega je pomembno, da redno preverjate datum uporabe hrane in se držite navodil za shranjevanje, ki so navedena na embalaži. Pravilno shranjevanje hrane v hladilniku lahko pomaga zmanjšati odpadke in ohraniti hrano svežo ter varno za uživanje.

vir Foto: Pexels Princesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja