Staršem svetovali, naj hčerk ne imenujejo lepotice ali princeske

Starši v Združenem kraljestvu so ogorčeni, nad nasvetom, kako naj ne bi imenovali svojih hčerk. Veriga otroških vrtcev v državi je objavila priročnik, v katerem starše poziva, naj svojih hčerk ne imenujejo lepotice ali princeske.

Express poroča, da je eden od staršev vrtca Bright Horizons dejal: “Očitno imajo levičarske poglede na politiko enakosti spolov. Mislijo, da imajo pravico staršem govoriti, kako naj se pogovarjajo s svojimi hčerkami in kaj naj jih naučijo o svojih telesih.”

Bright Horizons je ena največjih verig vrtcev v Združenem kraljestvu. Upravlja na stotine otroških vrtcev in ostalih predšolskih ustanov po vsej Britaniji.

Starši niso zadovoljni s priročnikom, ki jih opozarja, naj se izogibajo spolnemu jeziku in naj otrok ne hvalijo za lepo vedenje. Namesto tega jih spodbujajo k razmišljanju o tem, kako vzgajajo svoje hčere. Starše pozivamo, naj “izločijo navedbe na podlagi spola, kot je princesa, ali fraze, kot je: ‘Mlade dame se ne obnašajo tako.'”

Neimenovana mama je vrtec zaradi takšnih nasvetov ostro kritizirala.

“Staršem narekujejo njihovi politični pogledi na to, kako naj vzgajajo svoje otroke,” je dejala mati iz Kenta.

Bright Horizons je bil ustanovljen leta 1986 v ZDA kot ponudnik otroškega varstva za zaposlene starše. Od takrat so se razširili na več kot 700 centrov v ZDA in Kanadi ter več kot 300 v Združenem kraljestvu.

Vodnik je kritiziral tudi nekdanji britanski minister za izobraževanje sir John Hayes, češ da je ”neumen”.

“Otrokom moramo pustiti, da so otroci in ceniti njihovo nedolžnost,” poudarja za Daily Mail.

Tiskovni predstavnik verige vrtcev pravi, da je vodnik namenjen “staršem, ki želijo svoje hčerke vzgojiti v samozavestne voditeljice”.

Za Fox News Digital je pojasnil: “Tistim, ki iščejo ideje, kako opolnomočiti svoje hčerke, da zrastejo v močne, samozavestne voditeljice, brez potencialno škodljivih spolnih stereotipov. Ponujamo nasvete, ki spodbujajo osredotočanje na atribute deklice, poleg njenega fizičnega videza.”

Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja