Izogibajte se spanju v položaju, saj ustvarja gube

Gube so nezaželene in čeprav se jih veliko ljudi boji, je boj z njimi neizogiben proces staranja. Poleg tega, obstaja tolikšen strah pred njimi, da se je po svetu pojavilo na milijone trgov, ki trdijo, da se lahko borijo proti gubam. Od losjonov in napitkov, do učvrstitvenih krem ​​za obraz in telo ali botoksa. Mnogi ljudje odštejejo veliko denarja samo za glajenje gub. Toda vse te stvari so lahko drage in si jih ne more privoščiti vsak.

Znanstveniki trdijo, da obstajajo stvari, s katerimi lahko upočasnite, pa tudi pospešite nastajanje gub na obrazu. Verjeli ali ne, našli so podatke, ki potrjujejo, da obstaja določen spalni položaj, zaradi katerega se gube hitreje pojavijo.

Gre za spanje na boku. Ta položaj je pogosto eden najljubših položajev za spanje večine ljudi. Strokovnjaki pravijo, da lahko povzroči velike gube na telesu. Ko spite na boku, se na koži tvorijo drobne gube, ki lahko sčasoma povzročijo ugreznjene gube.

Glede na raziskavo britanske službe za oceno spanja in svetovanje je 41 odstotkov od 1000 udeležencev izjavilo, da spi na boku. Številni strokovnjaki so ugotovili, da lahko spanje na boku dejansko povzroči več gub, zlasti gub, znanih kot spalne gube.

Dermatolog Kachiu Lee je pojasnil: ”Te črte se pogosto pojavljajo vzporedno sleeping on your side, okoli oči, ob strani lic in okoli ust. Ljudje, ki več let spijo na isti strani, imajo pogosto opazno več gub na strani obraza, na kateri spijo.”

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja