Ste že poskusili z večplastnim nanosom parfuma?

Umetnost uporabe parfuma, ki se je prvotno razvila na Bližnjem vzhodu. Plastenje dišav je sestavljeno iz kombiniranja več dišavnih izdelkov ali parfumov hkrati. Cilj je ustvariti svoj osebni, edinstveni vonj.

To je aromatični ritual, ki je lahko zelo preprost ali zapleten, kot želite. Kakšen dan to pomeni kombiniranje toaletne vode in dišečega losjona za telo, drugič pa si privoščite več plasti dišečega losjona, parfuma in dišečih olj.

Zakaj bi morali poskusiti plastenje parfuma

Plastenje dišavnih not ima veliko prednosti. Poleg ustvarjanja lastne dišave vas bo zajela edinstvena vohalna sled. Pri ritualu nanosa dišave po plasteh, vam bo najbolj všeč njena intenzivnost in dolgotrajnost.

Znano in dokazano je, da je parfum obstojen veliko dlje, če ga nanesete na dobro navlaženo kožo. Molekule dišave se dobesedno oprimejo vlage, povečujejo in podaljšujejo moč vašega vonja. Stopnja navlaženosti kože je tudi razlog, zakaj parfum diši drugače pri ljudeh z naravno mastno ali suho kožo. Zato je prvi korak pri nanosu dišav vedno hidracija z aromo.

Kakšne dišave izbrati

Obstaja nešteto načinov, kako lahko eksperimentirate s plastenjem dišav. Eden preprostejših je uporaba dišečega izdelka za telo, na primer olja ali losjona za telo, ki mu sledi najljubši parfum.

Ko ustvarjate dišavne plasti, vedno začnite z eno noto ali preprostim vonjem. Kot osnovo in na vrh dodajte bolj zapleteno mešanico. Za začetek lahko izberete tiste dišave, ki imajo eno ali več podobnih ali enakih not.

Če iščete avanturo, poskusite z drugo metodo. Kombinirajte dva ali več kontrastnih vonjev, recimo začimbe in vanilijo, za topel in čuten parfum. Za globino in žametne akorde uporabite vanilijo z lesnimi vonji.

Ali preprosto svojemu najljubšemu parfumu dodajte tisto, kar mislite, da mu manjka. Če vašemu parfumu s prevladujočim cvetličnim akordom manjka svežine in zračnosti za pomladni dan, dodajte na primer citruse in ustvarite še bolj mamljivo doživetje.

Razvrščanje dišav po plasteh je super kreativno in v resnici ni pravil. Če ste začetnik, se izogibajte združevanju dveh močnih konkurenčnih parfumov.

Vodič za začetnike

Na Bližnjem vzhodu ljubitelji dišav združujejo kar sedem različnih vonjav naenkrat v neverjetno dekadentnem slogu. Začetniške korake si lahko precej poenostavite ali pa pogumno eksperimentirate. Ponujamo vam nekaj smernic:

  • 1. korak: Izberite komplementarne, kontrastne ali linearne vonje – karkoli vas najbolj naravno privlači.
  • 2. korak : Začnite osnovnim slojem – dišečim gelom za prhanje, ki izboljša naslednje plasti.
  • 3. korak: kožo pripravite z vlažilnim dišečim losjonom za telo, da dobro navlažite kožo, da absorbira in obdrži vonj.
  • 4. korak: Če dodajate več plasti parfuma, najprej poškropite najmočnejšega in ga nato dopolnite z lažjo dišavo ali dišavami, da ne boste preglasili bolj nežnih not.
  • 5. korak: Dišave razpršite po zadnji strani kolena, notranji strani komolca, za ušesom, po ruti ali po konicah las.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja