To so varni načini, da ohranimo naše ledvice zdrave

Naše ledvice so organi, ki se nahajajo na samem dnu prsnega koša in opravljajo številne različne funkcije, ki so izjemno pomembne za splošno zdravje. Najpomembneje je, da filtrirajo odpadne snovi, odvečno vodo in druge nečistoče iz naše krvi. Healthline poroča, da se ti odpadni produkti nato shranijo v našem mehurju in kasneje izločijo z urinom.

Poleg tega ledvice uravnavajo pH, raven soli in kalija v telesu ter proizvajajo hormone, ki uravnavajo krvni tlak in nadzirajo proizvodnjo rdečih krvnih celic. Naše ledvice so odgovorne tudi za aktiviranje oblike vitamina D, ki pomaga telesu absorbirati kalcij za izgradnjo kosti in uravnavanje delovanja mišic.

Zato je povsem preprosto sklepati, da je ohranjanje zdravja ledvic pomembno za naše splošno zdravje in splošno dobro počutje. Če ohranjamo ledvice zdrave, naše telo pravilno filtrira in izloča odpadke ter proizvaja hormone, da lahko pravilno deluje.

Zdravniki trdijo, da obstajajo nekatere stvari, ki dokazano pomagajo ohranjati zdravje naših ledvic, in sicer:

  • telesna aktivnost
  • nadzor ravni sladkorja v krvi
  • nadzor krvnega tlaka
  • uravnotežena prehrana
  • povečan vnos tekočine
  • opustitev kajenja.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Pet preprostih sprememb, ki bodo takoj izboljšale vaše zdravje

Na naše zdravje vpliva veliko različnih dejavnikov. Od prehrane, uporabe družbenih omrežij, gibanja, pa vse do izogibanja nekaterim nezdravim navadam. To dokazujejo številne doslej opravljene raziskave. Kot poroča britanski Daily Mail, lahko le nekaj preprostih sprememb bistveno izboljša naše zdravje, tako psihično kot fizično… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja