Solata s fižolom, tuno in jajci – veliko beljakovin in nizki GI

Podobno kot tuna Nicoise ima tudi ta solata dodatek fižola za dodatne vlaknine. 
Z GI 50 ima ta obrok veliko beljakovin in nizek GI.

Obrok vsebuje 390 kcal, 39 g beljakovin, 21 g ogljikovih hidratov (od tega 5,5 g sladkorjev), 15 g maščob (od tega 3 g nasičenih maščob), 8,5 g vlaknin in 1,3 g soli na porcijo. Za pripravo solate boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka

Sestavine, ki jih potrebujete:

  • 100 g fižola v stroku
  • 2 jajci
  • 400 g fižola v zrnju (ena pločevinka)
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 4 mlade čebule
  • 160 g tunine v olivnem olju (ocejene)

Za preliv

  • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • sveže mlet črni poper

Postopek priprave

Stročji fižol kuhajte v ponvi z vrelo vodo 4 minute. Potopite ga v posodo z zelo mrzlo vodo.

Jajca kuhajte 8 minut. Odcedite, ohladite, olupite in narežite jih na četrtine.

Za preliv v veliki skledi zmešajte olje, kis in gorčico, dokler ne postane gosta. Začinite s črnim poprom.

Prelivu dodajte stročji fižol, mešan fižol, češnjev paradižnik in mlado čebulo ter premešajte. Na vrh položite tuno in dodajte trdo kuhana jajca. Začinite s črnim poprom.

Dober tek!

vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor