Najboljša, doma narejena pica brez glutena
Ta enostavna, doma pripravljena pica brez glutena je najboljša! Jed je polna slastne in zdrave zelenjave, zadovolji pa tudi najbolj zahtevne jedce.
Vsaka porcija vsebuje 530 kcal, 18 g beljakovin, 73 g ogljikovih hidratov (od tega 21 g sladkorjev), 16,5 g maščob (od tega 7 g nasičenih maščob), 8 g vlaknin in 1,1 g soli. Iz navedenih količin boste dobili 4-6 obrokov. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli uro časa.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
Za paradižnikovo omako
- 1 žlička olivnega olja
- 2 veliki čebuli
- 2 palčki zelene
- 4 stroki česna
- 2 velika korenčka
- 2 bučki
- ½ žličke posušenega origana
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 400 g narezanih paradižnikov
- morska sol in sveže mlet črni poper
- Za osnovo za pico
- Mešanica za pico brez glutena 350g/12oz
- 3 žlice olivnega olja
Za nadev
- 2 x 125 g kroglice mocarele
- 80 g šunke
- 2 rdeči papriki
- 100 g šampinjonov
- 4 paradižniki
Postopek priprave:
Za pripravo paradižnikove omake v ponvi segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in zeleno ter pražite 3–4 minute, da se zmehčata.
V ponev dodajte česen, korenček in bučko ter pražite še 2–3 minute.
Dodajte origano in paradižnikovo mezgo, dobro premešajte in dodajte sesekljan paradižnik. Zavrite, zmanjšamo vrelišče in kuhajte 10–12 minut oziroma dokler se vsa zelenjava ne zmehča. Začinite s soljo in poprom.
S paličnim mešalnikom spasirajte paradižnikovo omako do gladkega. Odstavite, da se ohladi
Moko stresite v veliko skledo in na sredini naredite jamico. Vlijte olje in 350 ml vode. Z leseno kuhalnico mešajte, dokler ne dobite lepljivega testa.
Dva velika pekača obložite s peki papirjem. Testo razdelite na dva pladnja in ga z mokrimi rokami enakomerno razporedite po pladnju. Pokrijte s prozorno folijo in na sobni temperaturi pustite vzhajati 30 minut.
Pečico segrejte na 220C, ventilatorsko na 200C.
Ko je testo vzhajano, dajte oba pladnja v pečico in pecite 20 minut do zlato rjave barve. Odstranite in po vrhu razporedite paradižnikovo omako, tako da pustite le 1 cm okoli roba prostega. Potresite z mocarelo, šunko in zelenjavo.
Pecite nadaljnjih 12 minut, dokler ni sir zlato rjav..
Postrezite takoj, dober tek!
Vir Foto: Pexels