Vsi si želijo krofe z značilnim obročkom, imamo najboljši preizkušen recept

Vsi si želijo krofe z značilnim obročkom. Verjamemo namreč, da tudi vi na vseh družbenih omrežjih vidite fotografije krofov, ki bi jih želeli narediti tudi sami. Prišel je čas, ko v zraku zadiši po segretem olju, na mizi pa so najslajši krofi, polnjeni z marmelado, Nutello, prazni in samo posuti s sladkorjem, vseh vrst.

Nekaj, po čemer so krofi prepoznavni, je zagotovo tako imenovani kolobar, ki ostane po cvrenju v olju in ga boste dobili, če boste natančno sledili preverjenemu receptu.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500 g ostre moke
  • 500 g gladke moke
  • 60 g svežega kvasa
  • 10 g soli
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 9 rumenjakov
  • 120 ml olja
  • 2 žlici ruma
  • 450 ml mleka

Postopek priprave:

Zmešajte moko, tako ostro kot gladko, ter sol. Kvas dajte vzhajati z malo toplega mleka.

Rumenjake z električnim mešalnikom stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodajte olje in ponovno premešate. Dodajte mu preostalo mleko in premešajte. Dodajte rum in ta čas mešajte z metlico (ročno).

Dobljeno tekočo zmes zmešajte z moko in kvasom. Testo gnetite 30 minut, dokler ne postane svilnato gladko. Iz dobljene mase oblikujte od 70 do 80 gramov težke kroglice.

Kroglice polagajte na pomokan prt in jih med vzhajanjem pokrijte (45 do 60 minut).

Med vzhajanjem pripravite spodnji pekač z oljem 2 do 3 cm visoko. Olje mora biti segreto, ko začnete peči prve kroglice (jaz pečem po 4).

Ko jih daste v pečico, jih položite na nasprotno stran od vzhajane.

Pecite  3 minute na eni in 3 minute na drugi strani. Pečene odložite na papirnato brisačo in jih s pomočjo brizge napolnimo z želenim nadevom. 

Na koncu po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Vir

NE SPREGLEJTE TUDI :

https://portal24.si/slastni-babicini-domaci-krofi-tisti-iz-otrostva/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja