Grški lonec Stifado je goveja enolončnica, polna sredozemskih začimb in okusov. Čas, ki ga boste potrebovali za pripravo jedi je dve uri in petnajst minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke. Najbolje pa se je le s koščkom svežega in hrustljavega kruha.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1,5 kg govejega stegna
  • 500 g paradižnika
  • 1 kg šalotke ali majhne čebule
  • 500 ml vode
  • 250 ml pasiranega paradižnika
  • 100 ml rdečega vina
  • 2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata
  • 3 stroke česna
  • 3 lovorjevi listi
  • 1 cimetova palčka
  • ½ čajne žličke mlete kumine
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka
  • sol, poper
  • 3 žlice vinskega kisa

Postopek priprave

Goveje meso narežite na 2 cm velike kocke. Popecite jih na olju, posolite, popoprajte in odstavite iz ponve.

Česen očistite in sesekljajte. V posodi, v kateri ste cvrli meso, prepražite česen, lovorov list, cimet, muškatni orešček, kumino in paradižnikov koncentrat.

Očiščeno šalotko ali čebulo prelijte z vrelo vodo, pustite stati, odcedite in dodajte k mesu. Pustite vreti še 50 minut.

Paradižnik olupite, primešajte in vse skupaj dušite še 5 minut. Začinite po želji.

Dober tek!

Vir: Portal24.si

https://portal24.si/najbolj-okusna-goveja-obara-grski-stifado/

Ne spreglejte…

Brez zavržene hrane do naslednjega obroka

Ostanki včerajšnjega obroka, odvečna hrana, ki je niste uspeli pojesti v restavraciji ali odvečne sestavine, iz katerih ste prejšnji dan pripravljali kosilo, so lahko dobra predjed. Z malo domišljije jih lahko uporabite tudi pri pripravi glavne jedi.

Starejši so nam vedno govorili, da hrane ne smemo metati stran. Čeprav nam je bilo kot otrokom morda težko poslušati, je dejstvo, da so nas pravilno učili. Nepotrebno je zavreči nekaj, kar lahko kasneje uporabimo v drugačni obliki. Pa ne le za uporabo, ampak kot drugačno in prav tako okusno jed… več tukaj.

Dodaj odgovor