Ženske pri 50-ih danes nosijo dolge lase, izgledajo fantastično!

Dolgi lasje niso več rezervirani le za mlade ženske. Nekatera stilska pravila je potrebno kršiti. Od pospravljanja belih oblačil ob koncu poletja, do izogibanja enobarvnemu ličenju. Med njimi je tradicionalno mnenje, da bi morale ženske nad določeno starostjo nositi samo kratke pričeske. Ob vstopu v četrto in peto desetletje življenja pogovor o “primernih” pričeskah pogosto vključuje striženje prejšnjih pričesk. Na srečo ti zastareli običaji ne držijo več.

Glede na anketo, ki so jo izvedli frizerji salonov John Frieda, se povečuje število žensk v 50-ih, ki si želijo frufru in pramenov na svojih dolgih laseh. Po določeni starosti postanejo dolgi lasje znak osebnosti in prepoznavnosti, kot robustna očala v stilu Iris Apfel ali živo rdeča šminka.

S svojo dolgo platinasto grivo je le nekaj primerov.

  • Helen Mirren, ki svojo samozavest in drznost izkazuje na rdeči preprogi.
  • Vedno ležerna in elegantna Demi Moore, ki pri 60 letih nosi lase spuščene do pasu.
  • Super model Kristen McMenamy s svojo pričesko dokazujejo, da srebrni lasje niso le sprejemljivi, ampak tudi zaželeni.

Vendar vam ni treba hoditi po rdeči preprogi, da bi samozavestno nosili svoje dolge lase tudi do 50. leta. S staranjem pa postaja nujna bogata nega, ki bo zmehčala naravno bolj grobo teksturo sivih las in jim povrnila mehkobo.

Kako skrbeti za dolge lase

Če si barvate lase kot Demi Moore, si obrazne pramene, debele približno en centimeter, pobarvajte v odtenek, ki je za pol odtenka svetlejši od ostalih las. Tako boste zmanjšali dejstvo, da bo temna barva delovala preveč grobo in lasje preravni, torej boste videti bolj mladostni. Obvezne so negovalne maske, šamponi in profesionalni tretmaji, ki lasem podarijo mladosten sijaj in mehkobo.

Če želite dolge sive lase kot Helen Mirren, upoštevajte enaka pravila med sestanki kot za barvane lase. In zamenjajte svoj običajni šampon s t.i. vijoličnim šampon z vijoličnim ali modrim pigmentom. Ta bo nevtraliziral rumene odtenke v laseh. Vendar ne pretiravajte, saj lahko vaši lasje izgubijo sijaj.

Nazadnje, pravilo rednega striženja, da vaši lasje rastejo hitreje in so videti bolj bujni. Ta se ne spremeni glede na leta. Če nosite dolge lase, stilisti svetujejo striženje konic vsake štiri do šest tednov, da zagotovite, da ostanejo zdravi. Tako preprečite lomljenje in poškodbe las. Z drugimi besedami, če so konice vaših las zdrave, bodo celotni lasje dlje časa zdravi in ​​lepi.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja