6 metod kako zategniti ohlapno kožo okoli trebuha

Zaradi ravnega in vitkega trebuha se lahko počutite bolj postavne in samozavestne. Včasih lahko zaradi znatne izgube teže, staranja ali nosečnosti koža postane povešena. Ne samo, da to zmanjša vaše odlične rezultate (če ste izgubili odvečne kilograme), počutite se lahko tudi nezadovoljne.

Če se sprašujete, kaj lahko naredite za učvrstitev odvečne kože na trebuhu, je tukaj nekaj rešitev. Od naravnih in neinvazivnih do kirurških posegov. Poletje bo prišlo hitreje, kot si mislite.

6 načinov za zategovanje povešene kože na trebuhu

1. Začnite telovaditi

Vsaka vadba, ki gradi mišično maso ali učvrsti mišice, zlasti okrog trebuha, lahko zmanjša videz povešene kože. Izberite telesno aktivnost , ki vam je všeč (npr. joga , pilates , fitnes ali tek ) in poskusite redno telovaditi dva do trikrat na teden.

2. Dajte priložnost kremam za učvrstitev kože

Druga dobra možnost za zmanjšanje povešene kože so kreme in losjoni za učvrstitev kože. Ne glede na to, ali so na recept ali v prosti prodaji, ti izdelki lahko pomagajo zmanjšati videz ohlapne kože okoli trebuha. Na primer, izdelki, ki vsebujejo retinol, lahko izboljšajo elastičnost kože, medtem, ko kreme na recept spodbujajo proizvodnjo kolagena.

3. Spremenite svoj življenjski slog

Vaš življenjski slog, od načina prehranjevanja do kajenja in (ne)uporabe krem ​​za sončenje, močno vpliva na zdravje in lepoto vaše kože. Vključno s suhostjo in elastičnostjo. Z zdravo in uravnoteženo prehrano, uporabo kreme za sončenje in opustitvijo kajenja lahko odpravite učinke povešene kože. Ko vaše telo proizvaja zdrave celice, bodo te lahko nadomestile poškodovane in naravno napele kožo na trebuhu.

4. Poskusite lasersko zdravljenje

Čeprav so rezultati takojšnji in dolgotrajnejši od učinkov krem, laserski tretmaji običajno zahtevajo več tretmajev, zato niso najboljša izbira. So pa dobra neinvazivna možnost za zategovanje zmerno ohlapne kože. Laserski tretmaji spodbujajo proizvodnjo kolagena in izboljšajo splošni tonus kože. Za najbolj učinkovite rezultate lahko izberete frakcijski laser za preplastitev kože. Za razliko od drugih laserjev, ti deluje na globlje plasti kože. Odstranjuje poškodovane kožne celice in spodbuja nastajanje novih.

5. Poskusite z radijsko frekvenco

Radiofrekvenca je še en neinvaziven postopek, ki mu lahko daste priložnost, če imate zmerno do močno povešeno kožo na trebuhu. S segrevanjem tkiva nega spodbuja tudi naravno obnavljanje kolagena. Zaradi tega je koža gladka, elastična in na videz mlajša. Po tretmaju telo proizvede nov kolagen, ki je krajši, debelejši in bolj elastičen. Ustvarja boljšo podlago za vašo kožo. Za razliko od drugih rešitev lahko rezultat traja tudi več let, vendar je odvisen od vašega življenjskega sloga.

6. Razmislite o postopku Tummy Tuck

Če se odvečne kože na trebuhu niste uspeli znebiti niti s spremembo prehrane in redno vadbo, je morda rešitev za vas abdominoplastika oziroma poseg “trebušne mišice”. S tem zdravimo zelo ohlapno kožo in trebušne mišice. Cilj tega operativnega posega je zmanjšanje maščobnega tkiva na trebuhu ter oblikovanje bolj ravnega in napetega trebuha. Izvaja ga plastični kirurg in se opravi v splošni anesteziji. Vendar se morate zavedati, da ta izbira zahteva določene priprave, ki se začnejo nekaj tednov pred posegom. Pri tem posegu je potrebno tudi dolgotrajno okrevanje, ki lahko traja približno štiri tedne.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja