Za rast las, uživajte živila bogata z vitaminom B

Če vas muči redčenje las, poskusite rešitev poiskati v prehrani. Uživanje hranljive hrane z vitaminom B je nujno za zdravo življenje. Če pa iščete rešitev problema v svoji hrani, morate dobro poznati vitamine in minerale. Ko gre za zdravo rast las, vam lahko pomaga vitamin B. Pridite, seznanite se z živili, bogatimi z vitaminom B. Strokovnjak deli, katera vse živila morate jesti za rast las.

Vitamin B za rast las

Obstaja veliko vitaminov, vendar je vitamin B tisti, ki je posebej potreben za rast in zdravje las. To je zato, ker imajo vitamini B, kot so B7 (biotin), folat in B12, ključno vlogo pri proizvodnji novih celic, vključno z lasnimi celicami. Biotin pomaga krepiti lase in spodbuja njihovo rast. Kar zadeva folat in B12, sodelujeta pri tvorbi rdečih krvnih celic. Prenašajo kisik in hranila v lasne mešičke, kar podpira zdravo rast las.

Živila, bogata z vitaminom B

Ta živila lahko vključite v svoje obroke in uživate v prednostih vitamina B. Tukaj je nekaj možnosti hrane za vas!

1. Mleko in mlečni izdelki

Znani so predvsem po tem, da krepijo kosti zaradi prisotnosti kalcija. Vedeti pa morate, da vsebujejo tudi biotin, ki je nujen za zdravje las.

2. Jajca

Lahko jih imate v različnih oblikah in izkoristite zdravstvene prednosti jajc. So dober vir vitaminov B, vključno z biotinom, ki spodbuja rast in moč las.

3. Listnata zelena zelenjava

Vključite zelenjavo, kot sta špinača in ohrovt, saj sta bogati s folatom, ki pomaga ohranjati moč las.

4. Ribe

Ribe, kot sta losos in skuša, vsebujejo veliko maščobnih kislin omega-3 in B12, kar spodbuja rast las in zdravje lasišča.

5. Stročnice

Obstajata leča in fižol, ki zagotavljata vitamine B, vključno s folatom, ki je pomemben za rast las.

6. Oreščki in semena

Obstaja veliko zdravih oreščkov in semen. Zato si privoščite mandlje ali sončnična semena za rast las. Bogate so z biotinom in drugimi vitamini skupine B.

7. Polnozrnate žitarice

Rjavi riž in oves sta dobri možnosti, saj vsebujeta vitamine B, ki lahko okrepijo lase.

8. Citrusi

Pomaranče in limone so bogate s folatom in vitaminom C, ki pomaga pri absorpciji vitaminov B za zdravje las.

Dr. Khaniojh pravi, da ta živila vključite v svojo dnevno prehrano. Mleko ali mlečne izdelke lahko zaužijete kot del zajtrka ali pa jih vključite v smutije. Jajca lahko jeste za zajtrk ali vključite v jedi, kot so solate. Zeleno listnato zelenjavo, ribe, stročnice, oreščke in semena lahko vključite v solate, pomfri ali kot prelive za različne jedi. Polnozrnate žitarice lahko uživate kot del obrokov ali kot priloge. Kar zadeva citruse, jih lahko vzamete kot prigrizek ali vključite v solate ali sokove.

Vendar bodite previdni, saj lahko prekomerno uživanje nekaterih vitaminov B, kot je biotin, povzroči manjše stranske učinke, kot so prebavne težave ali kožne reakcije. Če dvomite o količini teh živil, se posvetujte s strokovnjakom za prehrano.

vir Foto: Pexels Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja