‘Črna limonada’ telo očisti toksinov in pospešuje metabolizem

Limonada je priljubljena pijača mnogih ljudi , še posebej v toplejših mesecih. Limonada ima tudi številne koristi za naš videz in zdravje. Limona je tako bogata s potrebnim vitaminom C, vsebuje eterična olja, pektin, celulozo, provitamin A, nekatere vitamine skupine B in minerale, da bi bila ta priljubljena pijača še učinkovitejša, pa ji je treba dodati eno sestavino.

Gre za aktivno oglje. 

‘Črna limonada’ telo tako čisti telo toksinov, pomaga pri napenjanju in pospešuje metabolizem. Napihnjenost je težava, s katero se marsikdo vsakodnevno sooča, zato je povpraševanje po tovrstnih napitkih vse večje.

Zahtevane sestavine:

Sok ene limone

Kozarec kokosove ali mineralne vode

Pol čajne žličke aktivnega oglja.

Priprava:

V vodo dodajte limonin sok in aktivno oglje, dobro premešajte in uživajte v tej nenavadni pijači.

Opozorilo

Ljudje, ki že jemljejo zdravila, naj bodo pri uživanju te limonade še posebej previdni. Absorpcijska lastnost aktivnega oglja lahko namreč zmanjša učinkovitost nekaterih zdravil, saj porablja kemikalije iz zdravil. O vplivu črne limonade na črevesne bakterije pa je potrebno več raziskav. Poleg slabih stvari lahko namreč absorbira tudi koristne bakterije. Zato se pred vključitvijo črne limonade v svojo prehrano posvetujte z zdravnikom. Pazite, da s črno limonado ne pretiravate, da se izognete škodljivim vplivom na zdravje.

vir Foto: Instructables

Ne spreglejte…

Seznam najboljših napitkov za naša jetra, ki ga potrebujete

Obstaja nekaj metod in seznam, s katerimi lahko podpirate svoja jetra, da bodo še naprej delovala po svojih najboljših močeh.

Jetra so eden najpomembnejših organov v telesu. Odgovorna so za razstrupljanje krvi, presnovo maščob in ogljikovih hidratov. Tvorijo biokemične molekule, pomembne za delovanje drugih delov telesa.

Nekateri strokovnjaki pravijo, da je treba občasno opraviti razstrupljanje ali čiščenje s sokovi. Čeprav nekateri hepatologi menijo, da to ni potrebno. Trdijo, da so jetra vaše najučinkovitejše orodje za razstrupljanje, če ste na splošno zdravi.

”Jetra se čistijo sama, zato vam jih ni treba čistiti” pravi dr. Nancy Reau, pridružena direktorica oddelka za presaditev organov in vodja hepatologije na Rush University Medical Center v Chicagu. Vendar pravi, da obstaja nekaj metod, s katerimi lahko podpirate svoja jetra, da lahko še naprej delujejo za vas, kot je potrebno. Kot certificirani holistični nutricionist pogosto priporoča zmanjšanje uživanja alkohola… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja