Enostavni čokoladni piškoti, recept s trikom!

Imamo recept za čudovite čokoladne piškot in s tem pametnim trikom bo priprava piškotov še lažja. Zaradi trika pa si jih boste privoščili, kadar koli in predvsem bolj pogosto. Trik je… testo za piškote zamrznite, nato ga preprosto narežite in si jih specite, ko se vam zahoče jesti mehke čokoladne piškote.

Iz navedenih količin sestavin boste dobili okoli petnajst piškotov. Za pripravo piškotov boste potrebovali okoli uro in pol.

Sestavine:

  • 275 g zmehčanega masla
  • 275 g drobnega rjavega sladkorja
  • 225 g sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 475 g  navadne moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 300g  kakovostne mlečne čokolade , grobo narezane na koščke
  • morska sol

Postopek priprave:

Maslo in sladkor dajte v veliko skledo za mešanje. Stepajte, dokler zmes ni gladka in svetle barve.

Enega za drugim dodajte jajci in mešajte. Ko so jajca združena z maso, dodajte vanilijev ekstrakt.

Presejte moko in pecilni prašek ter mešajte z leseno žlico, dokler ni popolnoma premešana. Dodajte koščke čokolade in mešajte, dokler se dobro ne premeša. Testo razdelite na pol.

Vsako polovico položite na velik list folije za živila. Testo oblikujte v široko klobaso in zavijte v folijo za živila, tako da konce zavijete, da se zaprejo. Iz vsake klobase bo nastalo devet velikih piškotov (lahko pa oblikujete bolj ozke klobase in naredite več piškotov). Klobase iz testa lahko na tej točki zamrznete. Če jih želite speči takoj, testo pred uporabo za 30 minut ohladite v hladilniku.

Ko ste testo pripravljeni za uporabo, ga vzemite iz zamrzovalnika in pustite, da se malo odtali, da ga lahko režete. Pečico segrejte na 180C.

Klobaso iz testa narežite na devet kolutov in jih položite na pekač obložen s papirjem za peko.

Vsak piškot potresite z drobnim ščepcem soli in pecite v ogreti pečici 20 minut oziroma toliko časa, da na robu postane zlato rjav in rahlo svetlejši v sredini.

Ohladite… ali pa tudi ne in si jih privoščite ob kozarcu hladnega mleka. Dober tek!

vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor