Katera hrana je najboljša za uspešno hujšanje po 40-em letu starosti?

Katera hrana je najboljša za uspešno hujšanje po 40-em? Dietetiki menijo, da je pravilna in uravnotežena prehrana najboljši način, da poskrbimo za svoje zdravje. 

Pomanjkanje hranil namreč lahko povzroči številne težave v staranju, kot so osteoporoza, kronične bolečine v hrbtu ali mišična oslabelost. Prav tako nepravilna prehrana vodi tudi do kopičenja odvečne teže, kar lahko vodi do hipertenzije, debelosti in bolezni srca.

Pri štiridesetih je zdrava prehrana večinoma prehrana, osredotočena na protivnetne sestavine in antioksidante, pojasnjuje dietetičarka Trista Best, ki dodaja, da je pravilna prehrana po 40. letu še posebej pomembna za preprečevanje nekaterih kroničnih bolezni in drugih zdravstvenih težav. Poleg tega lahko uživanje nekaterih živil spodbuja hujšanje, kar prispeva tudi k ohranjanju dobrega zdravja.

Številni dietetiki so se strinjali, da nekatera živila najbolj prispevajo k uspešnemu hujšanju po 40. letu, in sicer:

  • Jagodičevje
  • oreški
  • semena
  • mastne ribe, kot je losos
  • zelena listnata zelenjava
  • avokado
  • mleko in mlečni izdelki
  • hrana, bogata z beljakovinami (jajca, fižol, piščanec).

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Nadomestek za botoks? Prihajajo injekcije z našo genetsko kodo?

S to metodo celice dobijo navodila za proizvodnjo kolagena in tako ‘pomladijo’ kožo. DNK injekcije lahko zgladijo gube na starajoči se koži. To bi lahko bila revolucionarna terapija za spodbujanje proizvodnje kolagena. Poleg tega, je varnejša od botoksa, kaže nova študija znanstvenikov iz Centra za raka MD Anderson Univerze v Teksasu.

Botoks ali botulinski toksin A gladi gube tako, da ohromi mišice, torej prekine njihovo delovanje. Neželeni učinki so lahko mišična oslabelost, težave z vidom ali dihanjem, govorom in požiranjem, odvisno od mesta injiciranja. Nasprotno pa vrsta zdravljenja z injekcijami, ki vsebujejo messenger RNA (mRNA), to je nosilec genetske kode, celicam pove, naj tvorijo beljakovine… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja