Ta živila veljajo za največja krivca za povečanje telesne teže in počasno presnovo

Ali veste katera živila veljajo za največja krivca za povečanje telesne teže in počasno presnovo?

Metabolizem vključuje številne procese, ki uravnavajo kemične in presnovne funkcije našega telesa, od telesne temperature, prebave, krvnega obtoka, uravnavanja hormonov do našega dihanja. 

Presnova se pogosto razume kot hitrost, s katero porabimo kalorije, ki jih porabimo za vzdrževanje, izgubo ali pridobivanje teže.

Čeprav na hitrost presnove vpliva veliko različnih dejavnikov, vključno z endokrinimi ali presnovnimi motnjami, mišično maso, starostjo, spolom, genetiko in stopnjo telesne dejavnosti k upočasnitvi presnove, in s tem kopičenje odvečnih kilogramov pa lahko prispevajo tudi nekatera živila.

Živila, katerih uživanje vodi do počasnejše presnove so:

  • meso z visoko vsebnostjo maščob
  • proso
  • sladkarije
  • ultra predelana hrana
  • alkoholne pijače.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Spremembi prehranjevalnih navad, ki sta manj znana simptoma demence

Spremembi prehranjevalnih navad, ki sta manj znana simptoma demence. Demenca je sindrom, povezan s progresivno poškodbo možganov. Običajno vpliva na spomin in vedenje prizadete osebe. Čeprav zdravila za demenco ni, obstajajo zdravljenja, ki pomagajo ublažiti simptome, poroča Express. Zdravniki pojasnjujejo, da je zaradi tega, izjemnega pomena, da simptome prepoznamo čim prej.

Ker se tveganje za demenco s starostjo povečuje, veliko ljudi običajno najprej opazi težave s spominom. Strokovnjak je opozoril na nekatere manj znane znake demence. Ti se nanašajo na spremembe prehranjevalnih navad… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja