Mehiška klasika na žlico: Slasten Chilli con carne
Chilli con carne v prevodu čili z mesom je tradicionalna mehiška jed na žlico. Postrežemo ga s kuhanim rižem, tortiljami ali domačim kruhom. Za pripravo jedi boste potrebovali nekaj več kot uro časa. Navedene količine sestavin zadostujejo za štiri obroke.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 1 glavica čebule
- 500 g mlete govedine
- 2 stroka česna
- 1 rdeča paprika
- 1 čajna žlička čilija v prahu
- 1 čajna žlička mlete paprike
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 400 g pasiranega paradižnika
- 400 g kuhanega rdečega fižola
- olje, sol, poper
- goveja jušna osnova
Postopek priprave
Na olju prepražite drobno sesekljano čebulo. Dodajte meso in popecite z vseh strani. Dodajte na drobno sesekljan česen in med mešanjem pražite, da zadiši, dovolj je pol minute. Dodajte na trakove narezano papriko.
V lonec z mesom dodajte začimbe in premešajte. Prilijte pasiran paradižnik, solite in poprajte. Zalijte z jušno osnovo toliko, da prekrije sestavine in pokrijemo.
Kuhajte približno 45 minut, po potrebi dodajte vodo. Zadnjih 15 minut dodajte fižol in pustite, da se “pokuha” z mesom in omako.
Ne spreglejte…
Stifado, okusna goveja obara za ljubitelje grške kuhinje
Grški lonec Stifado je goveja enolončnica, polna sredozemskih začimb in okusov. Čas, ki ga boste potrebovali za pripravo jedi je dve uri in petnajst minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke. Najbolje pa se je le s koščkom svežega in hrustljavega kruha… več tukaj.