Modna revija Victoria’s Secret se vrača, ljudje nezadovoljni

Tim Johnson, finančni direktor modne znamke Victoria’s Secret, je nedavno napovedal, da se bo letna revija modne hiše kmalu vrnila. Nazadnje je revija potekala leta 2018 v New Yorku, leto kasneje pa je bila zaradi vrste škandalov, ki so jih pripisali vodilnim v podjetju odpovedana.

V javnost je nato prišla informacija, da je bil prvi mož znamke Les Wexner v stiku s spolnim prestopnikom Jeffreyjem Epsteinom. Leta 2020 se je drama nadaljevala, ko je New York Times nekdanjega izvršnega direktorja podjetja Edwarda Razeka obtožil “mizoginije, ustrahovanja in nadlegovanja” v podjetju.

Letna modna revija, na kateri so nastopile znane manekenke, kot so Adriana Lima, Alessandra Ambrosio in Heidi Klum, je postala predmet kritik. Mnogi so jo označili za “seksistično predstavo”. Kritike so se nadaljevale tudi, ko je direktor trženja Edward G. Razek za Vogue povedal, da na modni reviji ne morejo sodelovati modeli velikih velikosti. Razlog je, da se je gledanost sčasoma zmanjšala.

Sledile so obtožbe manekenk

Pozneje so proti Razeku padle še številne druge obtožbe. Manekenke naj bi silil, da so se mu usedle v naročje in jih na silo poljubljal. Ena izmed njih mu je očitala, da se jo je, pred nastopom na pisti, dotikal v predelu mednožja. Razek je nekoč za The Times povedal, da so obtožbe “netočne” in “vzete iz konteksta”.

New York Post poroča, da je leta 2020 Bella Hadid obtožila Razeka, da jo je prosil, naj sleče spodnje perilo, in nato komentiral njene prsi. Bella je nato prekinila sodelovanje s podjetjem.

Gledalci so izrazili nezadovoljstvo

Zaradi teh situacij je po vrnitvi šova marsikdo izrazil nezadovoljstvo. Nekateri na družabnih omrežjih pišejo, da modne revije ne bodo gledali, če ne bodo na njej znane velike manekenke.

Nekateri komentarji na Twitterju so bili:

“Verjetno bodo iz vsega naredili veliko parado.”

“Ta vrnitev bo imela ženske, ki bodo videti vse prej kot manekenke. Zapomnite si moje besede.”

“Želim si, da Victoria’s Secret preprosto odide. To je grozno podjetje, ki ga vodijo moški in želijo uspeti na nizki samozavesti žensk.”

”Mislim, da zdaj vsi vemo za skrivnost Victoria’s Secret in to ni v redu.”

Foto: Wikimedia

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja