Na plaži preizkusite naravno zdravljenje krčnih žil

Za zdravljenje krčnih žil smo verjetno zasledili že mnogo nasvetov. Čeprav so krčne žile precej pogoste, zaradi tega niso nič manj prijetne. Pravzaprav so lahko zelo neprijetne in boleče, zlasti v vročem vremenu. Če ste na morju ali načrtujete poletni dopust, preizkusite ta naravni recept, ki takoj prinese olajšanje.

Pri krčnih žilah in utrujenih nogah je sprehod po plitvini zjutraj, ko je morje ali jezero še hladno, po Kneippovi hidroterapiji priporočljiv. Okrepil bo stene ven, izboljšal vensko cirkulacijo in olajšal “težke” noge.

Stopite v vodo tako, da vam sega do polovice meč (približno deset centimetrov pod kolenom) in pri vsakem koraku popolnoma dvignite nogo iz vode s prsti navzdol. Če imate težave z ledvicami ali mehurjem, ali imate menstruacijo ali mrzle noge, to zdravljenje ni priporočljivo.

Kaj pa, če niste na plaži?

Če je morje izjemno toplo ali niste na plaži, za enake težave krčnih žil, v lastni kopalnici uporabite hladne obkladke na spodnjem delu nog. Idealno bi bilo, če stopala ne bi stala neposredno v mrzli vodi, temveč na leseni, rahlo dvignjeni površini. Začnite od malega prsta na desni nogi in usmerite curek vode s strani golenice do deset centimetrov nad koleno. Premaknite prho tako, da curek vode prekrije celotno rjuho. Nato spustite curek po notranji strani spodnjega dela noge do desnega palca. Enako ponovite na levi nogi in na koncu polijte oba podplata.

Po tretmaju si nog ne drgnite z brisačo, ampak odvečno vodo odstranite z rokami in hodite, dokler se ne ogrejete.

vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja