Najboljša domača zdravila za zaprtje pri otrocih

Tako, kot odrasli, lahko tudi dojenčki trpijo zaradi zaprtja. Namesto skrbi raje poskusite domača zdravila za zaprtje pri otrocih. Ne glede na to, ali je materam všeč ali ne, veliko časa v zgodnjih letih otrokovega življenja, porabijo za skrbi za malčkove težave s kakci. Zaprtje pri dojenčkih in otrocih je precej pogosto. Kot mama lahko preizkusite domača zdravila za zaprtje pri otrocih.

Zaprtje je v bistvu redko odvajanje blata in lahko povzroči bolečino med kakanjem. Pravzaprav je trdo blato precej težko in boleče iztisniti, kar povzroči zadrževanje blata.

Zaprtje pri dojenčkih in otrocih

V prvem tednu po rojstvu dojenčki odvajajo blato približno štiri do šestkrat. Je mehko ali skoraj tekoče. Nato v prvih treh mesecih dojeni dojenčki odvajajo približno trikrat na dan. Do takrat, ko dopolnijo dve leti, otroci odvajajo blato enkrat do dvakrat na dan.

Mnogi starši menijo, da ima njihov otrok zaprtje, če se zdi, da se med odvajanjem blata naprezajo, kar povzroči, da njihov obraz postane rdeč. V večini primerov se to zgodi, ker dojenčki med odvajanjem blata ne morejo uskladiti gibanja mišic. Malčku lahko pomaga nežno upogibanje boka in noge navzgor proti trebuhu.

Toda dojenček, ki ima zaprtje, ima odvajanje blata, ki je videti trdo ali podobno kot kroglice. Dojenčki imajo morda celo redkeje odvajanje blata, kot bi morali.

Pri otrocih je zaprtje pogosto v treh življenjskih obdobjih:

  • Po začetku uživanja kosmičev in kašic
  • Med navajanjem na stranišče
  • Po začetku šole

Kadarkoli se seznanijo z nečim novim, kot je vstop v šolo, lahko nekateri otroci neradi uporabljajo stranišče v šoli.

Domača zdravila za zdravljenje zaprtja pri otrocih

Preizkusite lahko naravne načine za pomoč svojemu dojenčku pri zaprtju. Tukaj je nekaj možnosti:

1. Sadni sokovi

Dojenčki, ki še niso začeli jesti trdne hrane, lahko posežejo po sadnih sokovih. Dodatna tekočina lahko pomaga pri zaprtju, saj tekočina vstopi v tanko črevo in pomaga razgraditi blato. Za zaprtje pri dojenčkih sta najprimernejša hruškov ali jabolčni sok. Ti vsebujejo sladkor, imenovan sorbitol, ki pomaga mehčati blato. Malčku lahko damo približno 120 ml sadnega soka. Vendar sokov ne bi smeli dajati vsak dan dlje kot teden ali dva, saj so lahko nezdravi za otroke.

2. Semena

Sezam, mak in lan so nekatera zdrava semena , ki lahko hrani dodajo veliko vlaknin. Dodajte jih kašicam ali pa jih zmeljite in vmešajte v vroče kosmiče, kot so ovseni kosmiči.

3. Limona

Limone vsebujejo veliko vitamina C, ki pomaga pri delovanju črevesja. Ko se vsebnost vode poveča, pomaga zmehčati blato in spodbuditi gibanje črevesja. Stisnite pol limone v en kozarec vode in jo dajte otroku.

4. Toplo mleko z gheejem

Dodajte eno čajno žličko ghee masla v približno 250 ml kuhanega toplega mleka in dajte otroku pred spanjem.

5. Dateljni

Datlji so bogati z vlakninami in bodo pomagali pri odvajanju blata. Vzemite tri datlje in jih dobro operite. Namočite jih čez noč in jih naslednje jutro dobro pretlačite. Pretlačene datlje zmešajte s pol skodelice tople vode ali mleka in dajte otroku.

Vedno se je bolje posvetovati s pediatrom, preden se obrnete na domača zdravila za zdravljenje zaprtja pri otrocih. Tudi v primeru, da opazite kri v blatu ali ugotovite, da je vaš dojenček že dlje časa zaprt, ne čakajte in malčka takoj odpeljite k zdravniku.

vir Foto: Pixabay Princesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja